Рецепт цього чудового соусу з помідорів з базиліком я знайшла в детективному романі з іспанського життя. Повірте, це були найкращі сторінки тієї книги. Інгредієнти томатного соусу не піддавалося тепловій обробці і зберігають свій чудовий смак і всі вітаміни. Такий ароматний соус з помідорів і базиліка підходить до м’яса, риби, макаронів (пасті) і картоплі. Особливо смачним він здасться жарким літом, коли хочеться прохолодною їжі.
Інгредієнти:
- Помідори – 3 штуки;
- Базилік (смачніше зелений, але можна і фіолетовий) – 2-3 гілочки;
- Рослинна (оливкова) олія – 2 столові ложки;
- Перець чорний мелений – 1/3 чайної ложки;
- Сіль за смаком;
- За бажанням можна цукор – 1/4 чайної ложки.
Спосіб приготування:
- Помідори помити, розрізати навпіл.
- Повернути зрізом до крупній тертці і натерти.
- Шкурка залишиться у вас в руках, її – викинути.
- Простий спосіб подрібнення помідорів.
- Томатне пюре на тертці.
- Шкурка залишається у вас в руках, бланшувати помідори не треба.
- Базилік добре промити, зірвати листочки (стеблинки і черешки можна викинути або використовувати в інших стравах). Листочки дрібно нарізати.
- В емальованому або скляному посуді змішати терті помідори, базилік, перець, оливкова олія. Посолити.
- При необхідності – додати цукор (він поліпшить смак помідорів).
- Охолодити в холодильнику (1-2 години).