Холодний томатний соус з базиліком

Рецепт цього чудового соусу з помідорів з базиліком я знайшла в детективному романі з іспанського життя. Повірте, це були найкращі сторінки тієї книги. Інгредієнти томатного соусу не піддавалося тепловій обробці і зберігають свій чудовий смак і всі вітаміни. Такий ароматний соус з помідорів і базиліка підходить до м’яса, риби, макаронів (пасті) і картоплі. Особливо смачним він здасться жарким літом, коли хочеться прохолодною їжі.

Інгредієнти:

  • Помідори – 3 штуки;
  • Базилік (смачніше зелений, але можна і фіолетовий) – 2-3 гілочки;
  • Рослинна (оливкова) олія – ​​2 столові ложки;
  • Перець чорний мелений – 1/3 чайної ложки;
  • Сіль за смаком;
  • За бажанням можна цукор – 1/4 чайної ложки.

Спосіб приготування:

  1. Помідори помити, розрізати навпіл.
  2. Повернути зрізом до крупній тертці і натерти.
  3. Шкурка залишиться у вас в руках, її – викинути.
  4. Простий спосіб подрібнення помідорів.
  5. Томатне пюре на тертці.
  6. Шкурка залишається у вас в руках, бланшувати помідори не треба.
  7. Базилік добре промити, зірвати листочки (стеблинки і черешки можна викинути або використовувати в інших стравах). Листочки дрібно нарізати.
  8. В емальованому або скляному посуді змішати терті помідори, базилік, перець, оливкова олія. Посолити.
  9. При необхідності – додати цукор (він поліпшить смак помідорів).
  10. Охолодити в холодильнику (1-2 години).

Як ви оцінюєте цей рецепт,

Оцініть цей рецепт

Відгуки користувачів 0 / 5. Всього оцінок: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Don't Miss! random posts ..