Горбуша з картоплею запечена в духовці

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Ніжна і соковита горбуша з картоплею, запечена в духовці, справжня знахідка для господинь. Рибку нескладно приготувати для самого звичайної вечері, а й гостям його запропонувати не соромно.

Інгредієнти:

  • 2 філе горбуші
  • 1 кг картоплі
  • 1 склянка вершків
  • 150 гр. сиру
  • 30 гр. вершкового масла
  • сіль, чорний перець, лимонний сік, приправа для риби – на смак

Приготування:

Нарізаємо філе на шматочки шириною близько 5 см. Присипаємо сіллю і перцем, скроплюємо лимонним соком, за бажанням, використовуємо спеціальну приправу для риби. Ми залишаємо рибу на 30-40 хвилин, щоб вона встигла промаринуватися.

Картоплю очистимо, наріжемо кружальцями або часточками, як кому більше подобається. Головне, щоб скибочки не були надто товстими, інакше страва буде довго готуватися. Картопля солимо, присипаємо перцем, перемішуємо.

Беремо форму або деко з бортиками, змащуємо вершковим маслом. Викладаємо шаром шматочки картоплі. Поверх картоплі розкладаємо шматочки філе, намагаємося розподіляти рівномірно. Поливаємо блюдо вершками, форму накриваємо фольгою і ставимо в духовку.

Час запікання залежить від товщини картопляного шару. В середньому, блюдо готується близько 45 хвилин. Коли картопля стане м’якою, дістаємо форму, знімаємо фольгу і посипаємо тертим сиром. Знову ставимо в духовку, щоб сир розплавився і підрум’яниться.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Don't Miss! random posts ..