Інгредієнти:
- скибочки батона або білого хліба 6 шт
- печінка тріски 1 баночка
- огірок (або авокадо) 1/3-1/2 шт
- часник 1 зубчик
- каперси 1 ч.л.
- шнит-цибуля (або зелена цибуля) невеликий пучок
- кедрові горіхи (за бажанням) 1 ст.л.
- оливкова олія 1 ст.л.
- сіль
- свіжомелений перець
Приготування:
Скибочки багету змастити за допомогою пензлика оливковою олією і злегка обсмажити на сковороді.
Натерти багет часником.
Огірок вимити, за бажанням зрізати шкірку та нарізати маленькими кубиками.
Порада. Замість огірка можна взяти авокадо. Авокадо потрібно вимити, розрізати навпіл, видалити кісточку та збризкати лимоном. Нарізати кубиками або скибочками авокадо і ще раз збризкати лимоном, щоб авокадо не потемніло.
Шнитт-цибуля вимити, обсушити і порізати.
На скибочки багету розкласти шматочки печінки тріски.
Викласти огірок чи авокадо, каперси, посипати шнитт-цибулею та кедровими горішками.
За бажанням, брускетту можна трохи збризкати маслом, що залишилося від печінки тріски, посолити і поперчити свіжомеленим перцем.
Порада.Начинку краще розкладати перед подачею, щоб брускетти залишалися хрусткими.
Приємного Вам апетиту 🙂