Випічка з яблуками Яблучний пиріг 3 стакани

Ділюсь рецептом найшвидшого та найсмачнішого Яблучного пирога.

З простих продуктів, які завжди є під рукою. Без міксера та без яєць! Усього 5 хвилин Вашої роботи + випічка. Соковитий яблучний пиріг відразу виходить, начебто з кремом. Дуже смачний та швидкий!

Інгредієнти:

  • борошно 1 склянка (130 г)
  • манка 1 склянка (160 г)
  • цукор 1 склянка (180 г)
  • розпушувач 1,5 ч.л.
  • масло вершкове 50 г
  • молоко 1 склянка (200 мл)
  • яблука 6-7 шт

Приготування:

У мисці змішуємо сухі інгредієнти (3 склянки):
Цукор 1 склянка (180 г)
Манка 1 склянка (160 г)
Борошно 1 склянка (130 г)
Розпушувач 1,5 ч.л.
* Склянку об’ємом 200 мл

Перемішати віночком або ложкою суху суміш для випікання насипного пирога.

Яблука чистимо від шкірки та тремо на великій тертці.
Можна збризкати соком лимона, щоб не темніли (хоча яблука все одно потемніють – це залежить від сорту).

Форма для випікання, діаметром 20 см.
Застилаємо форму пергаментом.

Суху суміш для випічки ділимо на 4 частини (приблизно, “на око”).
Яблука ділимо на 3 частини.

Збираємо пиріг у формі.
На дно форми для випікання висипаємо 1 частину сухої суміші.
Зверху викладаємо третину яблук.
Знову шар сухої суміші.
Шар яблук.
Чергуємо, доки не закінчаться інгредієнти.
Верхній шар – суха суміш для випічки.

1 склянка (200 мл) молока + 50 г вершкового масла, розігріваємо на плиті або в мікрохвильовій печі.
Заливаємо пиріг гарячим молоком.
І добре пройдемося вилочкою, роблячи проколи до самого дна, щоб заливка просочилася в отвори і добре просочила весь пиріг.
.
* Порада. Можна поливати гарячим молоком кожен шар окремо.

Завдяки молочно-олійній заливці, пиріг вийде дуже соковитим, смачним та просоченим. Є схожий рецепт насипного пирога, де він готується без молочної заливки, але з однією пачкою вершкового масла. У тому рецепті все залежить від соковитості яблук. А цей рецепт найбільш вдалий, мій погляд, т.к. незалежно від сорту яблук завдяки молоку, у Вас завжди буде смачний, соковитий і просочений пиріг.

Випікаємо насипний яблучний пиріг у розігрітій до 180 º C духовці, 50-60 хвилин.

Пиріг виходить дуже ніжний, соковитий та смачний.
Він начебто із заварним кремом. Улюблені мої, це дуже смачно! Обов’язково спробуйте!

Як ви оцінюєте цей рецепт,

Оцініть цей рецепт

Відгуки користувачів 0 / 5. Всього оцінок: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Don't Miss! random posts ..