Як засолити сьомгу рецепт за дві години

Можна так солити будь-яку червону рибу.

Кілька років тому у якомусь журналі вичитала швидкий рецепт і тепер частенько ним користуюся.

Інгредієнти:

  • шматок свіжої сьомги

Для розсолу:

  • вода 0,5 літра
  • сіль 2 ст.л.
  • цукор 2 ст.л.

Приготування:

Приготувати розсіл: воду закип’ятити і додати в неї сіль і цукор.

Сьомгу обробити, видалити кісточки, нарізати на порційні шматочки.

Розсіл остудити та залити підготовлену рибу.

Через 2 години воду можна злити та їсти рибу.

Можна залишити в розсолі, поставити в холодильник і брати при необхідності.

Смачного!

Корисні властивості скумбрії

Скумбрія легко засвоюється організмом і є прекрасним джерелом білка, вона також містить велику кількість фосфору, йоду, кальцію, калію, натрію, магнію, цинку, фтору.

Скумбрія містить нікотинову кислоту та вітамін D, які також є важливим фактором для оздоровлення кісток та нервової системи та сприяють засвоєнню. Усього 100 г риби містить близько половини денної норми білка.

Затьмарюючи жирну рибу, скумбрію, організм отримує щонайменше вдвічі більше калорій, ніж вживаючи білу рибу. На відміну від насичених жирів тваринного походження, ненасичені жири з риби вважаються найкориснішими.

Дуже корисна морська риба майбутнім матерям. Є дані, що вживання жирної риби послаблює деякі симптоми псоріазу, покращує зір та функції мозку. Морська риба містить комплекс вітамінів, зокрема вітамін D. Риб’ячий жир у 5 разів ефективніший за рослинні олії, він знижує вміст холестерину в крові. Жири, що знаходяться в печінці риб, багаті на вітаміни А і D.

Як ви оцінюєте цей рецепт,

Оцініть цей рецепт

Відгуки користувачів 0 / 5. Всього оцінок: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Don't Miss! random posts ..