Капуста має велику кількість макро та мікроелементів. До складу входить калій, магній, фосфор, кальцій та залізо. Вітаміни А, В1, В2, В6, C, E, РР, U. Щоб заповнити добову норму вітаміну С, достатньо з’їсти 200г свіжої або 150г квашеної капусти.
🥕 Інгредієнти для салату з капусти:
- 1кг. Капусти
- 500гр. Моркви
- 500гр. Цибулі
- 500гр. Болгарського перецю
- 1ч.л. на 1кг. овочів Солі
- 1ч.л. на 1кг. овочів Цукру
- 150мл. на 1кг. овочів Рослинної олії
- 100мл. на 1кг. овочів Оцету 9%
🥕 Як приготувати салат з капусти:
Капусту нашаткувати, відправити в каструлю. Потиснути руками. Моркву натерти на великій тертці, відправити до капусти.
Болгарський перець нарізати соломкою, відправити в каструлю до овочів. Цибулю нарізати півкільцями, потиснути руками і відправити до овочів.
У каструлю до овочів додати сіль, цукор. Все добре перемішати і залишити на півтори години.
Потім у каструлю з овочами додати оцет, перемішати і з моменту закипання готувати 15 хвилин на середньому вогні.
Час минув, додаємо олію і готуємо ще 15 хвилин. Гарячим розкласти по стерильним банкам, закатати.
Перевернути на кришку, укутати та укутати до повного остигання.