Кетчуп Домашній з помідорів та яблук на зиму

Рецепт домашнього кетчупу з помідорів та яблук на зиму. Рецепт простий, швидкий та надійний, кетчуп завжди виходить смачним. Помідори для кетчупу краще використовувати кислуваті, а яблука – солодкі. Кількість спецій можна регулювати самостійно. Кетчуп має яскравий і насичений смак і аромат, виходить смачнішим і точно кориснішим за магазинний варіант. З ним можна готувати будь-яку пасту, піцу, додавати в різні соуси, подавати до м’яса та риби. Кетчуп можна готувати невеликими порціями, або заготовити велику кількість продукту на зиму.

🍅 1 – Звільніть помідори від шкірки. Залийте їх окропом на 5-7 хвилин, через час рідину злийте, з легкістю зніміть шкірку з кожного плода. Якщо у вас є соковитискач зі спеціальною насадкою для приготування соків з м’якоттю, ви можете пропустити томати через нього, повністю позбавляючись шкірки.

🍅 2 – Мякоть помідорів наріжте невеликими часточками.
Нарізку томатів перекладіть у каструлю, встановіть на плиту. Після кипіння варіть томати на маленькому вогні 15 хвилин.

🧅 3 – Ріпчасту цибулю наріжте дрібним кубиком, додайте до помідорів, варіть овочі.

🍏 4 – Яблука очистіть від шкірки, видаліть начинку, м’якоть наріжте невеликими кубиками. Яблука додайте до томатів за цибулею. Яблучну шкірку можна не викидати, а загорнути її в мішок з марлі та зав’язати. У шкірці яблук багато пектину, який загусне кетчуп. Цей мішечок можна помістити в каструлю разом із яблуками, а перед подрібненням прибрати.

Варіте суміш 45-50 хвилин на повільному вогні, поки яблука та цибуля не стануть м’якими. Каструлю прикрийте кришкою.

Через час м’які компоненти перебийте занурювальним блендером у однорідне пюре.

У томатно-яблучне пюре всипте всі зазначені спеції, додайте часник, пропущений через прес, перемішайте. Варіть кетчуп у наступні 10 хвилин. Каструлю прикрийте кришкою, оскільки маса сильно бризкає. У процесі варіння кетчуп часто перемішуйте, щоб він не пригорів на дно ємності. Наприкінці влийте оцет, кетчупу закип’ятіть. Після закипання варіть кетчуп ще 5 хвилин, перемішуючи, зніміть із вогню.

Кетчуп у гарячому вигляді розлийте по стерилізованих банках чи пляшках, герметично закрутіть кришками. Банки з кетчупом остудіть під пледом. Зберігайте кетчуп у підвалі або в холодильнику.
Смачного!

Як ви оцінюєте цей рецепт,

Оцініть цей рецепт

Відгуки користувачів 0 / 5. Всього оцінок: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Don't Miss! random posts ..