Консервована морква по-корейськи з часником за 5 хвилин!

Пропоную приготувати одну з найпопулярніших і улюблених закусок – морква по-корейськи з часником!

Інгредієнти:

  • морква 1 кг
  • спеції для моркви по-корейськи
  • часник 1 головка
  • оцет яблучний 4-5 ст.л
  • рослинне масло 0,5 склянки
  • перець чилі 0,5 шт

Рецепт маринованої моркви:

  1. Морква помити, очистити і натерти на спеціальній тертці або нарізати довгими тонкими брусочками.
  2. Далі готуємо маринад. Я буду використовувати готовий набір спецій для моркви по-корейськи, якщо у вас такого немає, нічого страшного.
  3. Склад цієї спеції для моркви: цукор, сіль, коріандр, базилік сушений, куркума, перець червоний, паприка, часник сушений, перець чорний, лимонна кислота, мускатний горіх, екстракт часнику.
  4. У ємності змішати півсклянки олії (у мене це кукурудзяна олія), 5 ст.л яблучного оцту, подрібнений часник, і гострий перець чилі. Потім висипаємо весь пакет нашої суміші спецій для моркви. 
  5. Ви можете просто додати на 1 кг моркви – 1 ст.л солі без верху, 3 ст.л цукру, коріандр, чорний і червоний гострий перець за смаком.
  6. Добре все перемішуємо і відправляємо на вогонь. Довести до кипіння і варити буквально 2 хвилини.
  7. Знімаємо маринад з вогню і відразу ж заливаємо нею моркву. Добре перемішуємо, утрамбовуємо морква, щоб вона пустила сік. 
  8. Закриваємо ємність з морквою кришкою і поміщаємо в холодильник на добу.
  9. Якщо хочете приготувати на зиму морква по-корейськи, робимо все те ж саме, просто на наступний день розкладіть морква по банкам і рівномірно розподіліть виділився сік. Банки попередньо ретельно вимийте з содою і простерилизуйте будь-яким зручним способом (на пару, в духовці або мікрохвильовій печі) і охолодіть.
  10. Помістіть банки з закускою в каструлю з теплою водою, доведіть воду до кипіння і прокип’ятіть 10 хвилин.
  11. Накрийте банки прокип’яченими кришками, закатати, переверніть і укутайте до повного охолодження.
  12. Морква по-корейськи на зиму готова! Смачного!

Don't Miss! random posts ..