Консервовані огірки – часті гості на зимовому столі. Вони гарні і самі по собі, і в складі салатів, наприклад легендарного «Олів’є». Єдиний мінус – до складу маринаду обов’язково входить оцет, який не всім до смаку, та й заборонений при багатьох хворобах. Лимонна кислота більш щадна для шлунка, ніж оцтова, та й потрібно її менше. Огірки придбають легкі цитрусові нотки і збережуть природний хрускіт. Можете додати і улюблені ароматні трави.
Інгредієнти на 5 порцій:
- Огірки 550-650 г
- Лимон 0,5 шт.
- Часник 3 зуб.
- Парасольки кропу 2 шт.
- Чорний перець (горошком) 5 шт.
- Вода 1 л
- Сіль 50 г
- Лимонна кислота 1 ч. Л.
- Цукор 150 г
Приготування:
- Замочіть щільні огірки приблизно однакового розміру в воді на 6 годин. Промийте і відріжте «попки».
- Викладіть на дно кожної попередньо простерилизованной банки парасольки кропу, очищений часник і перець. Можете додати вишневі або дубові листочки.
- Наріжте лимон кружальцями і складіть в банки упереміш з огірками.
- Залийте вміст банок гарячою кип’яченою водою. Через 20 хвилин злийте рідину, прокип’ятіть її з лимонною кислотою, сіллю і цукром і остаточно розлийте в банки.
- Засукайте банки, поставте догори дном, укутайте і дочекайтеся повного остигання.