Консервовані огірки з лимоном

Консервовані огірки – часті гості на зимовому столі. Вони гарні і самі по собі, і в складі салатів, наприклад легендарного «Олів’є». Єдиний мінус – до складу маринаду обов’язково входить оцет, який не всім до смаку, та й заборонений при багатьох хворобах. Лимонна кислота більш щадна для шлунка, ніж оцтова, та й потрібно її менше. Огірки придбають легкі цитрусові нотки і збережуть природний хрускіт. Можете додати і улюблені ароматні трави.

Інгредієнти на 5 порцій:

  • Огірки 550-650 г
  • Лимон 0,5 шт.
  • Часник 3 зуб.
  • Парасольки кропу 2 шт.
  • Чорний перець (горошком) 5 шт.
  • Вода 1 л
  • Сіль 50 г
  • Лимонна кислота 1 ч. Л.
  • Цукор 150 г

Приготування:

  1. Замочіть щільні огірки приблизно однакового розміру в воді на 6 годин. Промийте і відріжте «попки».
  2. Викладіть на дно кожної попередньо простерилизованной банки парасольки кропу, очищений часник і перець. Можете додати вишневі або дубові листочки.
  3. Наріжте лимон кружальцями і складіть в банки упереміш з огірками.
  4. Залийте вміст банок гарячою кип’яченою водою. Через 20 хвилин злийте рідину, прокип’ятіть її з лимонною кислотою, сіллю і цукром і остаточно розлийте в банки.
  5. Засукайте банки, поставте догори дном, укутайте і дочекайтеся повного остигання.

Don't Miss! random posts ..