Куряче філе запечене з соусом теріякі

Нам знадобиться:

  • 700 г курячого філе
  • 2 яйця
  • 3 ст.л. води
  • борошно 2 ст.л.
  • коричневого цукру 5 ст.л.
  • яблучного оцту 120г.
  • соусу теріякі 2 ст.л.
  • меду0,5 ч.л.
  • меленого імбиру
  • сіль перець рослинна олія

Японський соус Теріякі – один з найпопулярніших у всьому світі. Теріякі – перекладається, як “блискучий спосіб”. Все, що ви приготуєте з цим соусом (риба, морепродукти, м’ясо, овочі), буде виглядати ніби вкрите блискучою глазур’ю. Готовий соус Теріякі продається в магазинах.

Приготування:

1. Куряче філе розрізати на порційні шматочки.

2. Яйця збити з водою. Борошно всипати в глибоку тарілку, додати сіль, перець і перемішати.
Кожен шматочок філе занурити спочатку в яєчну суміш, а потім обкатати в борошняній суміші.

3. Викласти на гарячу сковороду з рослинним маслом.
Обсмажити не до готовності, а просто до золотистого кольору з обох сторін.

4. Підсмажене філе викласти у форму для запікання.

5. Змішати в сотейнику цукор, оцет, імбир, сіль, соус теріякі, 2 ст. л. води і мед. Довести суміш до кипіння і залити шматочки курячого філе.

6. Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин.

Як ви оцінюєте цей рецепт,

Оцініть цей рецепт

Відгуки користувачів 0 / 5. Всього оцінок: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Don't Miss! random posts ..