Куряче філе з ананасами для святкової вечері

Куряче філе з ананасами дуже смачна і легка у приготуванні страва, яка підійде як для повсякденного столу, так і для святкової вечері.

Курка за цим рецептом виходить неймовірно ароматною, тому що в маринаді гармонійно поєднуються кислий, гострий та солодкий смаки, а ананаси надають м’ясу особливої ​​соковитості.

Інгредієнти:

  • куряче філе 600 г
  • ананаси 0,5 шт
  • часник 3 часточки
  • лайм 1 шт
  • перець чилі 1 шт
  • імбир мелений 1 ч. ложка
  • олія соняшникова 60 мл
  • сіль 0,5 ч. ложки
  • цукор коричневий 60 г

Приготування:

Для маринаду часник очистити, дрібно нарізати, додати прянощі та сіль.
У ступці добре розтерти інгредієнти після отримання пастоподібної консистенції.
Підлити олію і розмішати, щоб вийшов однорідна суміш.

Куряче філе нарізати поперек волокон смужками завтовшки приблизно 2 см.
Скласти м’ясо в миску, залити куряче філе маринадом.
Перемішати, щоб куряче філе було рівномірно покрите маринадом, поставити на годину холодильник.

У цей час ананас очистити і нарізати кубиками, має вийти близько 300 г м’якоті.
Столову ложку соняшникової олії змішати із соком лайма і відправити на сковороду, за бажанням скоринки лайма можна залишити на 1-2 хвилини.

Коли суміш нагріється додати коричневий цукор і нагрівати на середньому вогні, постійно помішуючи, доки цукор не розчиниться.
Відправити куряче філе на сковороду разом із маринадом, перемішати.

Додати шматочки ананаса, перемішати та готувати під кришкою на середньому вогні протягом 4-5 хвилин, поки куряче філе не буде готове.

Подавати куряче філе з гарячим ананасами, на гарнір відмінно підійде відварений рис.

Don't Miss! random posts ..