Спосіб приготування сухого мяса та риби

Для сушіння м’яса

зазвичай використовують яловичину, бажано парну, але допускається після першої розморозки.

Рибу ж підбирають невеликих розмірів для швидшого висихання. Рибу та м’ясо миють, при необхідності ріжуть на шматки (рибу частіше сушать повністю, видаливши начинки, а м’ясо розрізають на великі шматки).

Потім замочують на добу у солоному розчині. Після цього процес приготування риби та м’яса йде різними шляхами. Рибу нанизують на сувору нитку або мотузку (залежно від розміру риби) і розвішують на просушування в місці, що добре провітрюється.

Залежно від погоди сушіння риби може займати від 4 днів і до 10. Іноді люди сушать рибу в марлевому чохлі, що захищає продукт від комах і вважається гігієнічним видом сушіння. Готову, добре просушену рибу зазвичай зберігають загорнутою в папір, в холодильнику або просто в продуктовій шафі.

М’ясо ж після добової витримки в солоній воді під пресом (туди можна додати цибулю та спеції ) нарізають на дрібніші шматочки, вмочують у сіль і викладають на деко з решыткою.

Зазвичай на 1 стандартне деко йде близько 1.5 кг м’яса. Якщо в печі немає вентиляції, выдчиняэмо дверцята духовки на 2-3 сантиметри, якщо є – вмикаємо режим з вентиляцією.

При температурі 50-60 градусів Цельсія сушимо протягом 10-12 годин. Готовий продукт можна зберігати у звичайних скляних банках із кришками тривалий час.

Сухе м’ясо можна вживати як у сирому, так і у відвареному вигляді.

Корисні властивості засушеної риби та м’яса

Сухе м’ясо приємне на смак і корисне для здорових людей, має дуже високу поживну цінність.

Будучи повноцінними джерелами незамінних амінокислот, сухе м’ясо та риба є повністю натуральним продуктом, без надмірної кількості шкідливих для організму жирів.

Суха риба – це джерело поліненасичених кислот класу Омега, які оберігають судини від засмічення, зберігаючи їхню міцність та еластичність. Саме завдяки Омега 3 в організмі зменшується концентрація холестерину, знижується ризик захворювань серця, мозку, судин.

Крім того, суха риба містить вітаміни А та Д, необхідні для шкіри, нігтів, очей, волосся та скелета людини. Особливо корисна морська риба, завдяки вмісту йоду та фтору, які використовуються організмом для харчування щитовидної залози та зубів.

Основні переваги сухих м’ясних та рибних продуктів у порівнянні з консервами:

  • Набагато менша вага продуктів.
  • Натуральність.
  • Нижча ціна.
  • Чудові смакові якості.
  • Можливість використовувати їх як традиційну закуску до пива .

Як ви оцінюєте цей рецепт,

Оцініть цей рецепт

Відгуки користувачів 0 / 5. Всього оцінок: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Don't Miss! random posts ..