Макарони з копченим лососем – смачна і корисна страва. Крім того, готується швидко і легко. Я використовую макарони плоскі як доповнення до цієї страви, але це також можуть бути спагетті або інші улюблені макарони.
Інгредієнти:
- 200г макаронів
- 100г копченого лосося
- 1 середня цибулина – близько 120г
- 1 зубчик часнику
- 200г свіжого шпинату
- 6 помідорів черрі
- 1 столова ложка подрібненої цибулі
- 180мл (3/4 склянки *) жирних вершків 30%
- 1 кулька моцарели в розсолі (приблизно 125 г після зціджування)
- 1 столова ложка вершкового масла
- сіль і свіжомелений чорний перець за смаком
- лимонний сік (за бажанням)
- * склянка ємністю 250 мл
Рецепт пасти з копченим лососем:
Відваріть макарони аль денте в підсоленій воді. Після приготування процідити.
Тим часом, поки готуються макарони, очистіть цибулю від шкаралупи, а потім наріжте дрібними кубиками. Також почистіть часник і подрібніть його або видавіть через прес.
Лосось нарізати кубиками або дрібними смужками.
Сир моцарелла натерти на крупній тертці.
Помідори черрі розрізати на четвертинки.
У великій сковороді розтопіть одну столову ложку вершкового масла, додайте цибулю і обсмажте її кілька хвилин на повільному вогні, поки вона не стане м’якою і м’якою. Додайте часник один за одним і готуйте ще 30 секунд.
Потім покладіть в сковороду шпинат і тушкуйте до повного в’янення.
Потім додайте в каструлю відварені та відціджені макарони і перемішайте. Додайте лосось, вершки і тертий сир моцарелла, злегка посоліть і поперчіть за смаком. Знову перемішати. Тушкуйте все це кілька хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи, поки частина вершків не випарується. Спробуйте і, якщо потрібно, приправте за смаком сіллю і перцем. Також можна скропити свіжовичавленим лимонним соком за смаком. Змішати.
По черзі викладайте блюдо на тарілки. Посипати нарізаною цибулею і посипати четвертинками помідорів черрі. Смачного!