Макарони зі шпинатом куркою та вяленими томатами

Макарони зі шпинатом, куркою та в’яленими помідорами – пропозиція для досить швидкої та смачної вечері. Для цієї страви ми використовували цільнозернову пасту, але ви можете використовувати будь-яку іншу пасту, наприклад пенне або спагетті, якщо хочете.

Макарони зі шпинатом, куркою та в’яленими томатами – Інгредієнти:

  • 200 г  спагетті (у моєму випадку цільнозернової пшениці, але можна використовувати будь-яку)
  • 3 жмені свіжого шпинату – близько 72 г
  • 2 великих зубчики часнику – приблизно 10г
  • 1 невелика цибулина – близько 40г
  • 1 невелике подвійне філе курячої грудки – приблизно 240г
  • 6 штук сушених помідорів в олії (використовуйте маринад для обсмажування курки) – близько 60г
  • 2 столові ложки олії з сушених помідорів маринування – близько 20 гр
  • 2 столові ложки натурального йогурту 0% жирності – близько 40г
  • 100 г напівжирного сиру фета (можливо жирного)
  • 2 столові ложки тертого пармезану або Гарана Падано – приблизно 16г
  • сіль і перець за смаком

Перерахованих вище інгредієнтів вистачить на 2 порції страви.

Макарони зі шпинатом, куркою та в’яленими помідорами – Виготовлено:

Зваріть макарони згідно інструкції на упаковці.

Філе курячої грудки помити, видалити плівку і кубики. Потім нарізати кубиками, додати 1 столову ложку олії (з томатного соусу) і приправити за смаком сіллю і перцем.
Очистіть цибулю і наріжте його кубиками.

Також почистіть часник і дрібно наріжте його або протисніть через прес.
В’ялені помідори обсушити і нарізати невеликими шматочками.

Злийте сир фета  і наріжте  кубиками по 1 см.
Сир Пармезан натерти на дрібній тертці.

Розігрійте на сковороді одну столову ложку олії в’ялених томатів, потім додайте подрібнену цибулю і часник. Обсмажте, поки цибуля злегка не розм’якне.

Потім додайте в сковороду в’ялені помідори і нарізану на дрібні шматочки курку і смажте кілька хвилин, поки м’ясо не перестане бути сирим всередині (але не занадто довго, щоб не пересушити м’ясо).

Потім додайте свіжий шпинат і смажте, поки він не в’яне. Додайте натуральний йогурт, перемішайте і тушкуйте ще 2-3 хвилини. На завершення приправте за смаком сіллю (за бажанням, пам’ятаючи, що сир фета досить солоний) і перцем. Зніміть каструлю з конфорки.

Викласти макарони на тарілки, полити зверху соусом, посипати подрібненим сиром фета і тертим сиром пармезан. Смачного!

Don't Miss! random posts ..