За цим рецептом риба спочатку просолюєця, а після маринується разом з прянощами, лимоном і цибулею. Смак виходить винятковим.
Інгредієнти:
- вода 1 200 мл
- сіль 75 г
- філе оселедця 450 г
- цукор 50 г
- оцет винний 480 мл
- насіння гірчиці 1 ч. ложка
- Перець чорний горошком 2 ч. Ложки
- Перець запашний горошком 2 ч. Ложки
- гвоздика 3 шт
- лавровий лист 3 листа
- цибуля 1 штука
- лимон 1 штука
Приготування:
У каструлю налийте 960 мл води, засипте в неї сіль і варіть кілька хвилин, поки всі кристалики не розчиняться. Остудіть до кімнатної температури.
Оселедець викладіть в банку і залийте розсолом. Закрийте кришкою і залиште в холодильнику на 12-24 години.
Воду, що залишилася закип’ятіть з цукром, оцтом, гірчицею, горошинами перцю, гвоздикою і лаврушкой. Залиште на вогні на 5 хвилин, після остудіть.
Оселедець дістаньте з розсолу. Цибулю наріжте кільцями, лимон – тонкими скибочками.
Складіть оселедець в банку разом з цибулею і лимоном. Залийте маринадом, накрийте кришкою і приберіть в холодильник на 24 години.