Маринований оселедець по шведськи з цибулею і винним оцетом

За цим рецептом риба спочатку просолюєця, а після маринується разом з прянощами, лимоном і цибулею. Смак виходить винятковим.

Інгредієнти:

  • вода 1 200 мл
  • сіль 75 г
  • філе оселедця 450 г
  • цукор 50 г
  • оцет винний 480 мл
  • насіння гірчиці 1 ч. ложка
  • Перець чорний горошком 2 ч. Ложки
  • Перець запашний горошком 2 ч. Ложки
  • гвоздика 3 шт
  • лавровий лист 3 листа
  • цибуля 1 штука
  • лимон 1 штука

Приготування:

У каструлю налийте 960 мл води, засипте в неї сіль і варіть кілька хвилин, поки всі кристалики не розчиняться. Остудіть до кімнатної температури.

Оселедець викладіть в банку і залийте розсолом. Закрийте кришкою і залиште в холодильнику на 12-24 години.

Воду, що залишилася закип’ятіть з цукром, оцтом, гірчицею, горошинами перцю, гвоздикою і лаврушкой. Залиште на вогні на 5 хвилин, після остудіть.

Оселедець дістаньте з розсолу. Цибулю наріжте кільцями, лимон – тонкими скибочками.

Складіть оселедець в банку разом з цибулею і лимоном. Залийте маринадом, накрийте кришкою і приберіть в холодильник на 24 години.

Don't Miss! random posts ..