Помідори за цим рецептом виходять дуже смачними з пікантним присмаком, який надає гірчиця. З можна подавати в якості окремої закуски або як доповнення до другого блюда.
Інгредієнти на 3 літрову банку:
- помідори
- Болгарський перець – 1 шт.
- Морква – 4-5 шт. (Дрібної)
- Часник – 2-3 зубчики
- Парасольки кропу – 3-4 шт.
- Листя смородини – 3-4 шт.
- Лавровий лист – 4 шт.
- Чорний перець (горошок) – 6-8 шт.
- Гірчиця (насіння) – 1 дес. л.
- Лимонна кислота – 1/3 дес. л.
Розсіл на 1 літр води:
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
Приготування:
1. На дно чистої і сухої банки укладаємо листя смородини, лаврове листя, парасольки кропу, помідори, морква, а зверху залишаємо місце під порізаний дольками перець, парасольки кропу, і лавровий лист.
2. Заливаємо вміст банок окропом, накриваємо прокип’яченими кришками і залишаємо на 30 хвилин.
3. Після закінчення зазначеного часу, зливаємо воду в каструлю і готуємо розсіл. Для цього додаємо сіль, цукор і доводимо до кипіння. Перед тим як залити маринад в банку, додаємо в неї лимонну кислоту, насіння гірчиці і перець чорний. Накриваємо кришкою і відправляємо стерилизоваться в водяній бані 10 хвилин. Потім виймаємо банку і закочує. Перевертаємо шийкою вниз, накриваємо і залишаємо до повного охолодження.
Після того, як ви закінчите консервувати помідори, дайте банкам постояти недоторканими протягом 30 днів, перш ніж відкривати банку. За цей час томати наситяться і збагатяться ароматами спецій і трав. Вони відмінно поєднуються з будь-яким картопляним блюдом (особливо смаженою картоплею), будь-яким макаронних блюдом, пловом, м’ясною стравою і т. Д.