Новорічні мясні страви мясо з помідорами та сиром у клярі

Цей варіант вимагатиме трохи більше часу, але це компенсується відмінним смаком соковитого мяса.

Закупити для такої страви доведеться:

  • м’якоть свинини – 800-900 г;
  • помідори – 2 шт.;
  • сир – 150 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • борошно – 2 столові ложки;
  • зелень петрушки – 1 пучок;
  • рослинна олія – для обсмажування;
  • сіль та мелений перець – за смаком.

Приготування:

У глибокій мисці збити яйця з сіллю, додати борошно і збити ще раз.

Свинину нарізати на порційні шматки і покласти в миску з кляром. За допомогою ложки полити свинину кляром, щоб вона була повністю покрита яєчною сумішшю. Миску з м’ясом прибрати в холодильник на кілька годин.

Після цього часу дістати м’ясо і обсмажити на розпеченій олії, щоб кляр прихопився. Підготовлене м’ясо щільно укласти на лист, застелений фольгою. Зверху на кожен покласти по два-три кусочки помідорів, посипати різаною петрушкою і засипати тертим сиром.

Фольгу загорнути та поставити лист у духовку. Випікати протягом 25-30 хвилин. Температура – 200°C.

До речі, щоб страву подати гарячою на стіл, можна всі попередні роботи виконати заздалегідь, а за півгодини до подачі на стіл відправити страву запікатися.

Don't Miss! random posts ..