Новорічний салат олівє у формі кролика

Кролика легко зробити з салату Олівє з куркою, картоплею та грибами. У нього досить простий склад, та й готувати його не надто складно.

Інгредієнти:

  • куряче м’ясо – 500 г.
  • картопля – 3 шт.
  • морква – 2 шт.
  • гриби свіжі – 400-500 г.
  • яйця – 4 шт.
  • цибуля – 1 головка.
  • сир твердий – 150–200 г.
  • майонез – для промазування.
  • оливки, маслини, помідор-чері, зелень – для оформлення мордочки.

Приготування:

Курку, моркву та картоплю відварити. Овочі можна варити разом, а курочку – в іншому посуді. Продуктам дати охолонути. Паралельно відварити яйця. Цибулю та гриби дрібно порізати. Спочатку обсмажити цибулю до золотистості, а потім додати до неї гриби та готувати до випаровування всієї рідини. Дати продуктам охолонути.

Курочку нарізати невеликим кубиком. Морквину, картоплю та яйця натерти на великій тертці. На тарілку викласти картоплю, сформувавши гурток з довгими вушками – майбутню мордочку кролика. Картопляний шар покрити майонезною сіткою.

Слідом йде шар мяса, який варто трохи присолити і поперчити. Шар змастити майонезом. Далі гриби та майонезна намазка. Потім яйця та майонез, потім морквина, промазана майонезом і, нарешті, тертий сир.
Залишилося оформити мордочку в салаті Кролик: очі і ніс – маслини та оливки, рот – половинка помідори, вуса – гілочки зелені.

Як ви оцінюєте цей рецепт,

Оцініть цей рецепт

Відгуки користувачів 5 / 5. Всього оцінок: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Don't Miss! random posts ..