Продукти для приготування курки з картоплею знайдуться практично в кожному магазині. А ось їх кількість залежить від величини горщика та кількості порцій. В рецепті інгредієнти розраховані для наповнення одного горщика об’ємом 0,5-0,7 л.
Інгредієнти:
- картопля – 2 шт, середнього розміру;
- м’ясо курки – близько 100 г (наприклад, м’ясо з одного курячого стегна);
- цибуля – 1 цибулина (невелика);
- морква – 1 шт, (невелика);
- вершкове масло або олія – 50 г;
- бульйон – близько 100 мл;
- сіль, перець чорний (мелений) – за смаком.
Приготування:
М’ясо нарізати на маленькі шматочки. Якщо для приготування були взяті шматочки з кісточками, їх попередньо треба відокремити. На сковороді розігріти масло| і трохи обсмажити м’ясо, постійно його помішуючи. Доводити до готовності курку не треба, у такому випадку воно стане сухуватим. Достатньо, щоб шматочки стали злегка золотистими.
Підготувавши курку, можна приступати до нарізування овочів. Картоплю потрібно порізати кубиками середнього розміру, так само як і курку, цибуля – півкільцями, а моркву – спочатку кружальцями, а потім кожен з них на чвертки. За бажання можна цибулю і моркву злегка обсмажити на тій самій олії, на якій обсмажувалися шматочки курочки.
У глечик покласти курку, посолити і поперчити, зверху покласти половину нарізаної цибулі та половину моркви. Потім у горщик закладається картопля і покривається зверху другою половиною цибулі і моркви. Залишилося налити бульйон так, щоб до краю залишилося не більше 3 см.
Підготовлені горщики потрібно відправити до розігрітої духовки приблизно на годину. Але перед подачею на стіл є сенс попередньо спробувати картоплю на готовність. Якщо вона недостатньо м’яка, то варто потримати глечики в духовці ще 15-20 хвилин. Готувати курку з картоплею у горщиках потрібно за температури 170ºC.
Перед подачею на стіл можна насипати трохи зелені (кріп, петрушка).