Новорічні мясні страви курка з картоплею в горшочках

Продукти для приготування курки з картоплею знайдуться практично в кожному магазині. А ось їх кількість залежить від величини горщика та кількості порцій. В рецепті інгредієнти розраховані для наповнення одного горщика об’ємом 0,5-0,7 л.

Інгредієнти:

  • картопля – 2 шт, середнього розміру;
  • м’ясо курки – близько 100 г (наприклад, м’ясо з одного курячого стегна);
  • цибуля – 1 цибулина (невелика);
  • морква – 1 шт, (невелика);
  • вершкове масло або олія – 50 г;
  • бульйон – близько 100 мл;
  • сіль, перець чорний (мелений) – за смаком.

Приготування:

М’ясо нарізати на маленькі шматочки. Якщо для приготування були взяті шматочки з кісточками, їх попередньо треба відокремити. На сковороді розігріти масло| і трохи обсмажити м’ясо, постійно його помішуючи. Доводити до готовності курку не треба, у такому випадку воно стане сухуватим. Достатньо, щоб шматочки стали злегка золотистими.

Підготувавши курку, можна приступати до нарізування овочів. Картоплю потрібно порізати кубиками середнього розміру, так само як і курку, цибуля – півкільцями, а моркву – спочатку кружальцями, а потім кожен з них на чвертки. За бажання можна цибулю і моркву злегка обсмажити на тій самій олії, на якій обсмажувалися шматочки курочки.

У глечик покласти курку, посолити і поперчити, зверху покласти половину нарізаної цибулі та половину моркви. Потім у горщик закладається картопля і покривається зверху другою половиною цибулі і моркви. Залишилося налити бульйон так, щоб до краю залишилося не більше 3 см.

Підготовлені горщики потрібно відправити до розігрітої духовки приблизно на годину. Але перед подачею на стіл є сенс попередньо спробувати картоплю на готовність. Якщо вона недостатньо м’яка, то варто потримати глечики в духовці ще 15-20 хвилин. Готувати курку з картоплею у горщиках потрібно за температури 170ºC.

Перед подачею на стіл можна насипати трохи зелені (кріп, петрушка).

Як ви оцінюєте цей рецепт,

Оцініть цей рецепт

Відгуки користувачів 0 / 5. Всього оцінок: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Don't Miss! random posts ..