Чи можна уявити новорічний стіл без салатів? Легкі чи ситні, прості чи екстравагантні, класика чи «ремікси» із заміною звичних інгредієнтів: щоб з’ясувати, який із них найсмачніший, потрібно спробувати все!
Салат з індичкою, овочами та грибами
На 2 порції
- 150 г філе індички
- 1 маринований огірок
- по 1/2 стручка червоного та жовтого солодкого перцю
- 150 г консервованих печериць
- 1/2 червоної цибулини
- 1 пучок кінзи
- по 30 г оливок та маслин
- оливкова олія
- 1 ч. л. лимонного соку
- сіль перець
Приготування:
Філе індички відварити у підсоленій воді до готовності, остудити та нарізати кубиками.
Солодкий перець очистити і разом з огірком нарізати тонкою соломкою, маслини та оливки – кільцями, червону цибулину – півкільцями, печериці – пластинками. Кинзу вимити та порубати.
Зробити заправлення. Оливкова олія змішати з лимонним соком і підмішати рубану зелень кінзи.
Кубики філе індички з’єднати з рештою підготовлених інгредієнтів салату і добре перемішати. Салат заправити, прикрасити за бажанням.
Салат «Новорічний» з язиком та креветками
На 2-4 порції
- 2 філе курячої грудки
- 1 яловича мова
- 1 цибулина
- 1 морква
- 1 стебло селери
- 1 лавровий лист
- 3 горошини чорного перцю
- 25 великих креветок
- 100 г асорті з маринованих овочів
- 2 свіжі огірки
- 100 г каперсів
- 7 яєць
- пучок листя салату
- 100 г червоної ікри
- 200 мл оливкової олії
- 1 ст. л. винного оцту
Приготування:
Язик відварити. За 30 хв до готовності язика додати підготовлені цибулю, моркву селеру, лавровий лист.
Язик дістати з бульйону, очистити та нарізати кубиками. Куряче філе посолити, поперчити, потім обсмажити в оливковій олії (по 4 хв з кожного боку) і нарізати кубиками.
Креветки нарізати, яйця відварити круто, 5 яєць дрібно порубати. Огірки та мариновані овочі нашаткувати кубиками. Листя салату вимити та обсушити.
Зробити соус. Олію збити з оцтом. Усі інгредієнти змішати та заправити соусом. Прикрасити страву половинками варених яєць та червоною ікрою.
Салат “Цезар”
На 4-6 порцій
- 2 курячі грудки
- 3 яйця
- листя салату
- 3 шматочки білого хліба
Для заправки:
- 100 г сметани
- 3 ст. л. оливкової олії
- 1 зубчик часнику
- 3 краплі соусу табаско
- 50 г оливок
- 70 г твердого сиру
- сіль, мелений чорний
- перець за смаком
Приготування:
Яйця зварити круто, охолодити, очистити та розрізати на 4 частини. Твердий сир натерти на тертці.
Зробити заправлення. Часник очистити, нарізати, 2/3 оливок дрібно нарізати. Сметану, сир, часник, нарізані оливки з’єднати та збити міксером. Додати сіль, мелений чорний перець, соус табаско та перемішати.
Курку нарізати шматочками, посолити і обсмажити на оливковій олії до готовності. Хліб нарізати кубиками і обсмажити окремо на маслі, що залишилася. Листя салату вимити. Обсушити та порвати руками на невеликі шматочки.
Курку, листя салату, грінки, цілі оливки, яйця з’єднати, полити заправкою, обережно перемішати і одразу подати на стіл.