Для салату Дністер знадобиться:
- Свіжа капуста, бажано молода. 400 гр.
- Ковбаса сервелат 150 гр.
- Зелений горошок. 1 банка.
- Ріпчасту цибулю. 1 маленька цибулина.
- Майонез.
- Чорний мелений перець.
- Сіль.
Готуємо салат Дністер.
Капусту шаткуємо дуже тонкими смужками. Потім нарізаємо ці смужки поперек на 3-4 частини – просто для того, щоб було зручніше є, смужки капусти сильно не свешиваться з вилки.
Спочатку ріпчасту цибулю в рецепті салату не був присутній. Але на моє тверде переконання в будь-який салат зі свіжої капусти невелика цибулина просто необхідна, смак салату стає набагато цікавіше і краще.
Так що все ж рекомендую не забути про цибулю і маленьку цибулинку порізати дуже тонкими, практично прозорими півкільцями.
Капусту і цибулю викладаємо в салатник, солі і перчимо до смаку, враховуючи той факт, що в салаті будуть присутні і сервелат і майонез.
Тиснемо капусту з цибулею руками, щоб капуста злегка обм’якла і дала сік. Сильно старатися не потрібно – капуста повинна залишитися хрусткою.
Нарізаємо сервелат тонкою соломкою.
Замість сервелат можна використовувати салямі, але салямі більш сильний і безапеляційний смак, тому весь салат в цілому буде гірше, ніж з сервелатом.
І вже абсолютно точно не варто замінювати ці два види ковбас на якісь інші – ідеальний варіант – сервелат, в крайньому випадку – салямі.
Викладаємо нарізану ковбасу в салатник до капусти, туди ж додаємо зелений горошок – цілу банку або трохи менше – тут вже варто вирішувати за власним смаком.
Також в салатник викладаємо майонез.
Як випливає перемішуємо всі інгредієнти салату і залишаємо салат в спокої мінімум хвилин на 15. Смак і злегка копчений запах ковбаси повинен об’єднатися з усіма іншими смаками та ароматами.
От і все, салат «Дністер» готовий. Можна виставляти салатник на стіл. Ось тільки прибирати вже порожній салатник зі столу доведеться досить швидко.
#салатинановийрік #салатзкапустою #салати #новий2023рікрецепти