Авокадо – те, що треба новорічної ночі. Легко і в приготуванні, і в шлунку. Для приготування закуски потрібно:
- 2 авокадо;
- 100 г солоної або копченої форелі або сьомги;
- 100 г м’якого вершкового сиру або жирної сметани;
- 100 г сиру типу Дор-блю;
- листя салату, помідорки черрі – для прикраси.
Авокадо середньої стиглості чистим, ріжемо поперек і далі тонкими скибочками, які потрібно збризкати лимонним соком. Рибу нарізаємо брусочками по 1,5 см. Сир розтираємо до крему. На тарілку викладаємо дрібне листя зеленого салату, на них – скибочки авокадо, зверху – рибу, на неї гіркою – сирну масу. Прикрашаємо половинкою помідорки чері.
Як варіант цієї страви пропоную таке. На салатний лист покласти скибочку сьомги, зверху авокадо, на нього тонко нарізану цибулю. За 5 хвилин до подачі все це залити соусом: збовтати в банку з кришкою, що загвинчується, оливкова олія з соком лимона, чайною ложкою меду і негострої гірчиці, додавши сіль і перець за смаком.