Інгредієнти:
- 4 середніх солодких перцю,
- 1 велика цибулина,
- 1 зубчик часнику,
- 1 столова ложка вершкового масла або оливкової олії,
- 8 середніх картоплин,
- 2-4 гілочки чебрецю або іншої зелені,
- 1/2 склянки курячого бульйону,
- 3/4 склянки незбираного молока,
- 2 столові ложки паприки (якщо використовуєте мелену – 1 ч.л. досить) або стільки ж в’ялених помідорів,
- 1-2 столові ложки зеленої цибулі і петрушки,
- 1/4 чашки твердого сиру або пармезан,
- 1/4 чашки моцарели,
- сіль, перець за смаку.
Рецепт приготування перцю:
Розігріваємо духовку до 190 градусів С. Каструлю води доводимо до кипіння.
Поки чекаємо, коли закипить вода, підготуємо овочі. Розрізаємо перці навпіл. Виймаємо насіння і перемички. Ви можете використовувати невеликий ніж для чищення овочів або навіть ложку, щоб вийняти серединки з перцю.
Як тільки вода закипить, щедро солимо її і варимо в ній половинки перцю протягом 3-5 хвилин, поки вони не почнуть пом’якшуватися. Виймаємо їх шумівкою і викладаємо на рушник, щоб підсушити.
Картоплю чистимо і нарізаємо дрібними кубиками. Якщо ваші перці дуже великі, вам потрібно близько 7 чашок нарізаного картоплі, це перці середні, 6-6 з половиною чашок буде досить.
У великій сковороді розтоплюємо вершкове масло на середньому вогні, додаємо цибулю і пасеруємо його близько 5 хвилин, поки цибуля не стане м’яким і золотистим. Ви можете використовувати рослинне масло замість вершкового, але мені більше подобається смак вершкового. Додаємо часник і обсмажуємо протягом приблизно 30 секунд.
Відправляємо в сковороду картопля, чебрець, приправляємо сіллю і перцем. Заливаємо картопля курячим бульйоном і молоком. Рідина повинна ледь покривати картоплю, не переборщіть, ви завжди можете додати трохи більше молока або бульйону, якщо картопля почне присмажуватися, а не гаситися. Тушкуємо картопля 15-20 хвилин. Картопля повинен бути пом’якшений, але все ж не перетворився на пюре.
Паприку, зелена цибуля і петрушку подрібнюємо. Змішуємо все це з картоплею.
Твердий сир натираємо на тертку і теж відправляємо в картопля.
Розміщуємо половинки перцю на деко для випічки. Заповнюємо картопляною начинкою.
Посипаємо сиром моцарелла. Ви можете використовувати будь-який сир, який вам подобається, будь-який твердий, Чеддер, Проволоне і т.д.
Випікаємо перці в розігрітій духовці протягом 25-35 хвилин.