Пісне дріжджове тісто для пирогів

Швидко, легко, бюджетно, із звичайних продуктів!

Пісне дріжджове тісто готується так просто, що з ним впорається навіть кулінар-початківець. Пироги, пиріжки та інша випічка в духовці з нього виходять повітряними, м’якими, дуже смачними!

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно 300 грам.
  • Вода 220 мл.
  • Сухі дріжджі 8 грам.
  • Рослинна олія 2 стол.л
  • Цукор 2 стол.л.
  • Сіль 0.25 чайн.л.

Приготування:

Як зробити пісне дріжджове тісто для пиріжків? Підготуйте усі потрібні інгредієнти. Борошно просійте через дрібне сито для насичення киснем. Від цього випічка вийде пишніше та повітряніше. Борошно беріть вищого ґатунку, пшеничне.

Пересипте сухі дріжджі у миску. Додати трохи теплої води, розмішайте. Дайте дріжджам розійтися – постояти близько 5 хвилин. Враховуйте, що сухі дріжджі випускають різні, тому читайте інструкцію на упаковці, як потрібно застосовувати ваші.

Додайте до дріжджів цукор, сіль, олію і перемішайте. Рослинну олію використовуйте рафіновану, без запаху.

Поступово всипайте в дріжджову суміш борошно, що просіює, і замішуйте тісто. Орієнтуйтеся не так на кількість борошна, але в консистенцію тіста. Воно має вийти в міру густим, але не крутим, м’яким і липучим. Перекладіть тісто в чашу, накрийте рушником і залиште у теплому місці без протягів підходити на 1 годину. Я зазвичай прибираю миску з тістом у вимкнену духову шафу. Часу може піти більше – все залежить від активності ваших дріжджів.

Ось так воно в мене піднялося за годину. Тісто повністю готове до використання. З нього можна ліпити пиріжки для смаження на сковороді та запікання в духовці. Начинка може бути будь-якою — солодкою та несолодкою. Навіть вироби без начинки, наприклад плюшки чи коржики, будуть гарні.

Don't Miss! random posts ..