Як правильно відварювати овочі на салат

Як правильно відварювати овочі?

Я варю в окремих каструлях, але, якщо хочете, картопля та морква можете відварити разом. У цьому випадку врахуйте, що картопля в залежності від розміру та сорту може зваритися швидше моркви і дістати з каструлі її потрібно раніше.

Залийте овочі холодною водою. Рівень води повинен бути на 3-5 см вище овочів. Підсолити (1 ст. л солі). Картопля в мундирах вариться близько 20-25 хвилин, а морква приблизно 20-30 хвилин (після закипання).

Як визначити їхню готовність?

Якщо вони легко протикаються вилкою, значить готово. Злийте воду та остудіть.

Як варити буряк?

Не слід зрізати з буряка хвостики, інакше сік випливатиме через зрізи. Для варіння беріть високу каструлю. Залийте буряки водою, щоб вона покривала її на 3-4 пальці.

Великий буряк вариться приблизно 50-60 хвилин (після закипання). Овочі меншого розміру близько 40-45 хвилин.

Солити не треба. За 30 хвилин до готовності влийте 1-2 чайні. л. 9% оцту. Так буряк збереже свій яскраво-бордовий колір.

Але пам’ятайте, більше додавання оцту зробить буряки кислими і страва буде несмачною.

Готовність також перевіряється ножем, вилкою чи зубочисткою. Якщо легко протикається, злийте воду. Залийте холодною водою та залиште на 10 хвилин. Після цього буряк буде повністю готовий.

Як ви оцінюєте цей рецепт,

Оцініть цей рецепт

Відгуки користувачів 0 / 5. Всього оцінок: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Don't Miss! random posts ..