Як правильно відварювати овочі?
Я варю в окремих каструлях, але, якщо хочете, картопля та морква можете відварити разом. У цьому випадку врахуйте, що картопля в залежності від розміру та сорту може зваритися швидше моркви і дістати з каструлі її потрібно раніше.
Залийте овочі холодною водою. Рівень води повинен бути на 3-5 см вище овочів. Підсолити (1 ст. л солі). Картопля в мундирах вариться близько 20-25 хвилин, а морква приблизно 20-30 хвилин (після закипання).
Як визначити їхню готовність?
Якщо вони легко протикаються вилкою, значить готово. Злийте воду та остудіть.
Як варити буряк?
Не слід зрізати з буряка хвостики, інакше сік випливатиме через зрізи. Для варіння беріть високу каструлю. Залийте буряки водою, щоб вона покривала її на 3-4 пальці.
Великий буряк вариться приблизно 50-60 хвилин (після закипання). Овочі меншого розміру близько 40-45 хвилин.
Солити не треба. За 30 хвилин до готовності влийте 1-2 чайні. л. 9% оцту. Так буряк збереже свій яскраво-бордовий колір.
Але пам’ятайте, більше додавання оцту зробить буряки кислими і страва буде несмачною.
Готовність також перевіряється ножем, вилкою чи зубочисткою. Якщо легко протикається, злийте воду. Залийте холодною водою та залиште на 10 хвилин. Після цього буряк буде повністю готовий.