Пісні чебуреки з картоплею
– це не та страва, яку можна приготувати за п’ять хвилин, але вона варта зусиль, якщо вам хочеться урізноманітнити повсякденне меню своєї родини.
Інгредієнти:
- 460 г борошна;
- 220 мл води;
- 4 ст. л. соняшникової олії для тіста;
- 1 ч. л. горілки;
- ½ ч. л. солі;
- начинка – картопляне пюре, змішане з обсмаженою цибулею;
- олія для смаження.
Приготування:
У миску відповідного розміру просіюємо муку (що я роблю не так і часто – іноді просто відміряю необхідну кількість).
Відміряємо воду, змішуємо з горілкою. У борошні робимо поглиблення. У ямку вливаємо олію. І воду. І розмішуємо — нехай буде комкувато. Залишаємо на 3-5 хвилин.
А ось потім все одно вимішуємо до гладкості.
Загортаємо тісто в плівку і залишаємо на 2-3 години обов’язково.
Поки стоїть тісто, готуємо начинку — я цього разу готувала звичайні чебуреки з картоплею, і чебуреки з картоплею та грибами.
Через вказаний час тісто ще раз вимішуємо просто парочка контрольних рухів. Воно буде гладким, дуже приємним, еластичним.
Ділимо на кульки діаметром приблизно 3-4 см, розкочуємо кожен у тонкий пласт. Обрізаємо у формі кола.
На половину викладаємо начинку, плоско і рівномірно.
Складаємо навпіл. Добре притискаємо пальцями. І додатково «проходимося» вилкою для надійності.
Ну, а далі все просто: на товстостінній сковороді добре розігріваємо олію і смажимо чебуреки з картоплею з двох боків. До золотистого кольору.
Викладаємо на паперові серветки. Подаємо одразу!