Смачний Рецепт пісних гречаників простий і цілком доступний – продукти звичайнісінькі, недорогі. На мою думку, ідеальний варіант для Великого Посту.
Складові:
- 1 склянка гречки;
- 2 склянки води;
- 3 бульби картоплі середнього розміру;
- сіль, спеції за смаком, олія для обсмажування;
- 1 морквина;
- 1 цибулина;
- сметана, або соус томатний
Приготування:
Гречку миємо, заливаємо водою, солимо, доводимо до кипіння і варимо до готовності на мінімальному вогні.
Картоплю чистимо, натираємо на дрібній тертці, віджимаємо зайвий сік. Додаємо спеції, перець, сіль, розмішуємо, додаємо гречку і трохи розминаємо масу товкачем.
Крім того, фарш відбити (піднімаючи руками нагору, з силою кидаємо в миску). Маса вийде щодо міцної, цілісної, з неї можна сформувати котлети круглої або овальної форми.
Смажимо на невеликому вогні з двох боків до готовності.
Моркву натираємо на великій тертці, цибулю нарізаємо півкільцями, по черзі все обсмажуємо на олії.
Складаємо в глибоку каструлю, перекладаємо овочами, заливаємо сметаною (сметаною, змішаною з водою, в пісному варіанті можна обійтися однією водою або томатним соусом), протушкуємо близько 20 хвилин.
Перевірені рецепти пісних страв на нашому кулінарному блозі – Пісні страви