Пісні гречаники з картоплею

Смачний Рецепт пісних гречаників простий і цілком доступний – продукти звичайнісінькі, недорогі. На мою думку, ідеальний варіант для Великого Посту.

Складові:

  • 1 склянка гречки;
  • 2 склянки води;
  • 3 бульби картоплі середнього розміру;
  • сіль, спеції за смаком, олія для обсмажування;
  • 1 морквина;
  • 1 цибулина;
  • сметана, або соус томатний

Приготування:

Гречку миємо, заливаємо водою, солимо, доводимо до кипіння і варимо до готовності на мінімальному вогні.

Картоплю чистимо, натираємо на дрібній тертці, віджимаємо зайвий сік. Додаємо спеції, перець, сіль, розмішуємо, додаємо гречку і трохи розминаємо масу товкачем.

Крім того, фарш відбити (піднімаючи руками нагору, з силою кидаємо в миску). Маса вийде щодо міцної, цілісної, з неї можна сформувати котлети круглої або овальної форми.

Смажимо на невеликому вогні з двох боків до готовності.

Моркву натираємо на великій тертці, цибулю нарізаємо півкільцями, по черзі все обсмажуємо на олії.

Складаємо в глибоку каструлю, перекладаємо овочами, заливаємо сметаною (сметаною, змішаною з водою, в пісному варіанті можна обійтися однією водою або томатним соусом), протушкуємо близько 20 хвилин.

Перевірені рецепти пісних страв на нашому кулінарному блозі – Пісні страви 

Don't Miss! random posts ..