Знадобиться:
- 500 г свіжих печериць
- 200 г рису
- 350 г капусти
- 3 цибулини
- 10 г сушеного часнику
- 1 ст. л. рослинного масла
- 0,5 ч. л. солі
- 100 г гострого кетчупу
- 100 г пісного майонезу
- кріп, помідори черрі для прикраси
Приготування:
Печериці вимити, обсушити, пропустити через м’ясорубку або подрібнити блендером. Рис відварити у великій кількості підсоленої води до готовності. Цибулю очистити і дрібно порубати. Капусту нашаткувати соломкою, соломку нарізати впоперек.
Рис відкинути на друшляк і, давши воді стекти, змішати з печерицями та овочами, посолити, додати часник. Мокрими руками сформувати з фаршу подовжені котлетки.
Духовку заздалегідь розігріти до 180 °С. Голубці обсмажити на сковороді на сильному вогні з обох боків до рум’яної скоринки, потім перекласти у форму для запікання.
Майонез з’єднати з кетчупом, добре перемішати та залити голубці. Поставити на 15 хв у духовку. Готові голубці розкласти по тарілках, прикрасити пісним майонезом, кропом та помідорами чері.