Дуже хороший рецепт фаршированої картоплі, особливо для тих, хто тримає піст.
Інгредієнти:
- 6 шт. картоплі,
- 2 цибулини,
- сушені гриби (добре та свіжі),
- масло для смаження,
- сіль.
Як приготувати:
Набір продуктів дуже скромний:
І насамперед я залила окропом сушені гриби, щоб розм’якшити їх. Якщо робити зі свіжими, то їх просто промити і посмажити.
Потім потрібно відварити картоплю до напівготовності. Я це зробила у НВЧ:
по 3 хвилини з кожного боку, попередньо додавши трохи води на дно жароміцного посуду.
Але мені чомусь більше подобається варити у воді на плиті, тоді картопля буває м’якшою і красивішою, хоч це й довше.
Далі обсмажити цибулю, віджати і нарізати гриби і перемішати гриби з цибулею.
Відрізала капелюшок з одного боку картоплини і гострим ножем вибрала середину картоплі.
Нафарширувала начинкою.
Поставила фаршировану грибами та цибулею картопля в духовку, довела до готовності. Якщо не під час посту, то можна посипати зверху натертим сиром.
Серединки від картоплі не викидаємо, а смажимо із залишками цибулі – це просто смакота!