Пісні закуски Смачні пісні чебуреки з капустою

Ароматні соковиті чебуреки з тонкого хрусткого тіста люблять багато хто. Щоб бути повністю впевненими в їх якості та не боятися за своє здоров’я, пропоную вам приготувати смачну закуску в домашніх умовах.

Чебуреки – національна страва тюркських та монгольських народів. За традицією їх готували із прісного тіста, для начинки використовували дрібно посічене м’ясо з різними гострими приправами. Смажили їх, як правило, у тваринному жирі. Сьогодні чебуреки готують не тільки з м’яса, але і з твердим сиром, свіжими або замороженими грибами, вареною картоплею, смаженою або тушкованою капустою, з додаванням різних соусів та приправ.

Інгредієнти для пісного тіста (на 12 штук):

  • пшеничне просіяне борошно – 320 г;
  • фільтрована вода кімнатної температури – 200 мл;
  • соняшникова очищена олія – 1 ст. л.;
  • сіль – 1 ч. л.

Рецепт приготування:

У глибокому посуді змішаємо пшеничне борошно. Обов’язково просіємо борошно через сито з дрібними ґратами, щоб тісто вийшло особливо повітряним та однорідним. Додамо в борошно дрібну сіль, щоб тісто не було прісним, і перемішаємо.

Зробимо з борошна гірку із заглибленням у центрі. Додамо рослинне масло, воно додасть тісту еластичність. Після цього увіллємо фільтровану воду кімнатної температури.

Швидко замісити тісто, спочатку з’єднавши інгредієнти в піалі, потім продовживши вимішувати його на робочій поверхні для зручності. В результаті воно має вийти однорідним, еластичним та досить крутим.

Накриємо його сухим рушником і залишимо на півгодини відпочивати та підходити. Через 30 хвилин виробу можна буде формувати.

А поки що підготуємо смачну начинки з капусти.

Пісні чебуреки з капустою

Інгредієнти:

  • капуста молода білокачанна – 600 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • рослинна очищена олія – 3 ст. л.;
  • чорний свіжомелений перець – 0,5 ч. л.;
  • орегано або інші спеції – 0,5 ч. л.;
  • сіль – 1 ч. л.

Рецепт приготування:

Цибулю поріжемо кубиком. Капусту тонко нашаткуємо. На розігріту глибоку сковороду наллємо олію та обсмажимо овочі до м’якості. Наприкінці додамо сіль та спеції для аромату. Начинку для пікантності можна додати терту моркву.

Якщо у вас немає часу готувати тісто самостійно, можна скористатися готовими тонкими лавашами, які продаються практично у всіх хлібобулочних магазинах та приготувати швидкі чебуреки, використовуючи різноманітні овочеві начинки.

Як ви оцінюєте цей рецепт,

Оцініть цей рецепт

Відгуки користувачів 0 / 5. Всього оцінок: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Don't Miss! random posts ..