Як готувати суп зі свіжих печериць
Багато хто недооцінює печериці. Хтось вважає їх недогрибами, хтось, навпаки, не довіряє як грибам. Незалежно від того, за чиїм ви вибором, рекомендую спробувати приготувати суп зі свіжих печериць.
Інгредієнти для супу зі свіжих печериць:
- 300 г. свіжих печериць;
- 2 картоплини;
- 1 морква;
- 1 цибулина;
- 1 стеблинка селери;
- 3 ст. л. рослинного масла;
- 2 л овочевого бульйону;
- 3 ст. л. соєвого соусу;
- сіль, перець, зелень на смак.
Приготування:
Готуємо овочі: моркву чистимо і натираємо на тертці, очищену цибулю нарізаємо дрібними кубиками, звично подрібнюємо картоплю, селера нарізаємо тонкими півмісяцями. Відразу миємо, просушуємо і нарізаємо пластинками печериці.
У каструлі розігріваємо масло, до легкої золотистості припускаємо цибулю, потім додаємо гриби і обсмажуємо, поки печериці не стануть візуально готовими – з рум’яною скоринкою, апетитними.
Тоді додаємо моркву, через хвилину всипаємо селеру, ще через хвилину — картопля. Вливаємо бульйон.
Варимо суп на мінімальному вогні під кришкою до готовності картоплі – залежно від розміру кубиків, це займає 15-20 хвилин.
Коли овочі готові, вливаємо в суп соєвий соус, солимо до смаку, при бажанні додаємо перець і зелень.
Вимикаємо вогонь, даємо супу постояти 10 хвилин, після чого розливаємо по тарілках і подаємо.
Смачного!