Полуниця на зиму кращі рецепти консервація полуниці

Заморожена полуниця на зиму

Один з кращих способів зберегти полуницю – заморозка. Заморожена полуниця зберігає велику кількість вітамінів і корисних речовин.

Звичайно після розморожування вона вже не буде такою пружною, і стане трохи водянистою, але це не біда.

Приємно взимку дістати з морозилки таку полуничку, пересипати цукром і згадати літо. А то і зовсім приготувати смачний полуничний пиріг.

А найголовніший плюс цього способу, що він зовсім не трудомісткий. І якщо у вас великий урожай полуниці, то дуже легко таким чином заготовити на зиму цю ягоду на швидку руку, без зайвої метушні.

Вам знадобиться

  • Свіжа полуниця, звичайні харчові пакети і морозильна камера.

Перш за все полуницю моєму і ретельно перебираємо.

Усі пошкоджені і зіпсовані ягоди прибираємо.

Далі полуницю просушують, для цього можна викласти її на паперові рушники або на деко.

Коли ягода висохне, беремо харчові пакети і поміщаємо її всередину, при цьому відриваючи хвостики.

Полуницю в пакетах поміщаємо в морозильну камеру.

У такому вигляді вона може зберігатися дуже довго.

Термін зберігання заморожених ягід в залежності від температури зберігання: при температурі не вище – 18 ° С, термін зберігання заморожених ягід становить 12 місяців; при температурі – 15 ° С, термін зберігання ягід не більше 6 місяців; при температурі – 12 ° С, термін зберігання не більше 3 місяців.

Ще один дуже цікавий спосіб заморозки полуниці, щоб вона не злипалися і не м’явся. Це заморожування в яєчних касетах.

Попередньо перебравши полуницю, позбавляємо її від хвостиків, промиваємо, сушимо і поміщаємо в яєчні форми. Відправляємо в морозилку.

Ягода замерзне, зберігши свою форму і не стане одним великим крижаним шматком.

Далі, після того як вона застигне, її можна пересипати в пакети.

Форма такої ягоди буде більш красивою. Беріть на замітку.

Полуниця з цукром на зиму

Ще один спосіб зберегти цю прекрасну ягоду.

Цукор – природний консервант, а крім того він додасть ягоді солодкість, якщо її не вистачає і вона кислить.

До того ж варіння для цього рецепта не потрібно, а значить його теж можна використовувати на швидку руку.

Нам знадобиться

  • Полуниця, цукор (кількість на ваш смак), глибока миска і пластикові контейнери.

Полуниця попередніми вимита, хвостики видалені. Розміщуємо її в миску і посипаємо цукром.

Перемішуємо ягоду з цукром. У цьому рецепті цілісність ягоди нас не дуже турбує.

При бажанні її можна навіть трохи притискати, щоб вона була більш пухкою і пускала більше соку.

Таку полуницю приємно їсти, вона не стає водянистою, як при звичайній заморожування без цукру.

Розміщуємо солодку ягідну масу в пластикові контейнери. Такі дуже зручно їх розміщувати в холодильнику.

Зверніть увагу, для всіх маніпуляцій краще використовувати дерев’яну або пластиковий посуд і столові прилади. Метал може вплинути на смак полуниці.

Ось така смакота виходить!

Варення з полуниці

Ну як же без варення? Ніяк.

Полуницю необхідно ретельно перебрати, відірвати чашолистки і промити в декількох водах.

Добре, якщо ягоди будуть невеликими, але в тому випадку, якщо ягоди великі, їх можна розрізати навпіл.

Ягоди викласти в глибоку емальовану ємність, засипати цукром і залишити на 4 або навіть 6 годин.

За цей час полуниця пустить сік.

Після закінчення часу ємність з полуницею поставити на невеликий вогонь, довести до кипіння, намагаючись злегка помішувати лопаткою, щоб цукор не прилип до дна, а найкраще струшувати або похитувати чашку з двох сторін.

Як тільки варення почне закипати, додати до нього лимонний сік, перемішати дерев’яною лопаткою.

Лимонний сік допомагає згустити варення і зробити його менш нудотним.

Варити полуницю від моменту закипання п’ять хвилин, при цьому постійно знімаючи піну.

Після чого каструлю прибрати з вогню і, трохи остудивши, накрити чистою тканиною.

Залишити варення вистоюватися до повного охолодження (близько 10 годин).

Важливо! Варення вариться 3 рази по 5 хвилин і 2 рази залишається на тривалий вистоювання. Це робиться для того, щоб ягоди не зварилися в пюре, а зберегли свою форму і аромат.

Після того, як ягоди проваряться п’ять хвилин в третій раз, остудити готове варення близько години і, розлити в стерилізовані банки і закрити стерилізованими кришками.

Зберігати варення в темному прохолодному місці.

Як ви оцінюєте цей рецепт,

Оцініть цей рецепт

Відгуки користувачів 0 / 5. Всього оцінок: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Don't Miss! random posts ..