Як правильно консервувати коропа, плотву, карася в томаті рецепт

З річкової рибки можна приготувати в скороварці смачні консерви в томатному соусі з овочами. Це дуже смачно. Готувати легко і досить економно. Якщо перевести в грошовий еквівалент, то буде набагато дешевше, ніж брати консерви в магазині. Причому вся продукція для консервів буде тільки натуральна. Зазвичай для смаження риби витрачається багато рослинного масла, але для приготування консервів витрата масла буде набагато менше.

Всі інгредієнти даються на око, Тільки сіль дається строго по нормі. Вона становить 1 чайну ложку з маленьким верхом на півлітрову банку.

Інгредієнти:

  • риба –
  • морква –
  • Цибуля –
  • Соус томатний –
  • Масло рослинне –
  • Сіль – 1 чайна ложка на 0,5 літрову банку

Приготування:

  1. Моркву і цибулю очистити. Цибулю покришити, моркву натерти на крупній тертці. Овочі пасерувати на рослинній олії до готовності.
  2. Рибу почистити, велику порізати на невеликі шматки, покласти в скороварку. Сюди ж додати пасеровані овочі, томатний соус, посолити, перемішати. Каструлю поставити на вогонь. Після закипання, вогонь переключити до мінімуму, закрити кришку і тушкувати на слабкому вогні 3 години. Воду в каструлю не додавати. Риба повинна проходити термічну обробку у власному соку. За 3 години риб’ячі кістки повністю размякнуть.
  3. Тушкована риба при правильному її приготуванні виходить соковита і смачна.
  4. Готову рибу в гарячому вигляді перекласти в стерильні банки і закатати. Зберігати консерви в холодному місці.

Як ви оцінюєте цей рецепт,

Оцініть цей рецепт

Відгуки користувачів 5 / 5. Всього оцінок: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Don't Miss! random posts ..