З річкової рибки можна приготувати в скороварці смачні консерви в томатному соусі з овочами. Це дуже смачно. Готувати легко і досить економно. Якщо перевести в грошовий еквівалент, то буде набагато дешевше, ніж брати консерви в магазині. Причому вся продукція для консервів буде тільки натуральна. Зазвичай для смаження риби витрачається багато рослинного масла, але для приготування консервів витрата масла буде набагато менше.
![](https://yakulinar.com.ua/wp-content/uploads/2021/05/ryba-konservovana.jpg)
Всі інгредієнти даються на око, Тільки сіль дається строго по нормі. Вона становить 1 чайну ложку з маленьким верхом на півлітрову банку.
Інгредієнти:
- риба –
- морква –
- Цибуля –
- Соус томатний –
- Масло рослинне –
- Сіль – 1 чайна ложка на 0,5 літрову банку
Приготування:
- Моркву і цибулю очистити. Цибулю покришити, моркву натерти на крупній тертці. Овочі пасерувати на рослинній олії до готовності.
- Рибу почистити, велику порізати на невеликі шматки, покласти в скороварку. Сюди ж додати пасеровані овочі, томатний соус, посолити, перемішати. Каструлю поставити на вогонь. Після закипання, вогонь переключити до мінімуму, закрити кришку і тушкувати на слабкому вогні 3 години. Воду в каструлю не додавати. Риба повинна проходити термічну обробку у власному соку. За 3 години риб’ячі кістки повністю размякнуть.
- Тушкована риба при правильному її приготуванні виходить соковита і смачна.
- Готову рибу в гарячому вигляді перекласти в стерильні банки і закатати. Зберігати консерви в холодному місці.