Інгредієнти:
- 175 г борошна ст. л. цукрової пудри
- 1/4 ч. Л. солі
- 1 ст. л. бистроростворімих сухих дріжджів
- 100 мл води
- 100 мл молока
- 1/2 ч. Л. натурального ванільного екстракту
Спосіб приготування:
Змішайте борошно, дріжджі, сіль в мисці і зробіть лунку в центрі сухої суміші.
Влийте воду, по черзі вмішуючи в неї сухі інгредієнти.
Змішавши частина сухої суміші з водою, додайте молоко і поступово всипте борошно. Додайте ваніль з молоком, що залишилося.
Місіть тісто поки воно не стане однорідним і еластичним.
Накрийте прозорою плівкою або вологим рушником. Дайте тісту підійти і збільшитися в обсязі.
Добре вимісити тісто, поки воно не стягне в’язким, однорідним і еластичним. Накрийте тісто і знову поставте в тепле місце, поки воно не збільшиться в об’ємі в два рази.
Розігрійте масло для фритюру до 190 С. Занурте дві металліческіеe ложки в холодну воду, струсіть надлишок вологи. Зачерпніть однією ложкою тісто, а інший зіткнуся його в масло.
Смажте пончики, щоб вони збільшилися в обсязі, стали хрусткими і темно-золотистого кольору.
Обсушити їх на кухонному паперовому рушнику.
Посипте пончики цукровою пудрою перед подачею до столу. Подавайте відразу ж, з гарячим медовим сиропом.
Медовий сироп
Інгредієнти для медового сиропу:
- цукор – 100 г
- вода – 100 г
- лимонний сік від 1/2 лимона
- мед – 175 г
Приготування медового сиропу:
- Розчиніть цукор у воді і кип’ятіть 2 хв.
- Додайте лимонний сік і свіжий мед.
- Закип’ятіть і зніміть з вогню.
Медовий сироп – прекрасне смакове і колірне доповнення пончиків на дріжджах.
Ароматизація дріжджових пончиків
лимонна цедра
- Додайте в замішане тісто терту цедру 1 лимона, 50 г дрібно нарізаних цукатів і 1 ст. л. цукрової пудри.
- Добре вимісити і поставте підходити.
Смородина.
- Додайте в замішане тісто 50 г смородини і тертої цедри 1 лимона.
- Ретельно вимісити і поставте підходити.
- Подавайте до столу з шматочками лимона і розтертої з цукром смородиною – тісто вбере аромат.