Пончики з дріжджового тіста

Інгредієнти:

  • 175 г борошна ст. л. цукрової пудри
  • 1/4 ч. Л. солі
  • 1 ст. л. бистроростворімих сухих дріжджів
  • 100 мл води
  • 100 мл молока
  • 1/2 ч. Л. натурального ванільного екстракту

Спосіб приготування:

Змішайте борошно, дріжджі, сіль в мисці і зробіть лунку в центрі сухої суміші.
Влийте воду, по черзі вмішуючи в неї сухі інгредієнти.
Змішавши частина сухої суміші з водою, додайте молоко і поступово всипте борошно. Додайте ваніль з молоком, що залишилося.

Місіть тісто поки воно не стане однорідним і еластичним.
Накрийте прозорою плівкою або вологим рушником. Дайте тісту підійти і збільшитися в обсязі.
Добре вимісити тісто, поки воно не стягне в’язким, однорідним і еластичним. Накрийте тісто і знову поставте в тепле місце, поки воно не збільшиться в об’ємі в два рази.

Розігрійте масло для фритюру до 190 С. Занурте дві металліческіеe ложки в холодну воду, струсіть надлишок вологи. Зачерпніть однією ложкою тісто, а інший зіткнуся його в масло.
Смажте пончики, щоб вони збільшилися в обсязі, стали хрусткими і темно-золотистого кольору.
Обсушити їх на кухонному паперовому рушнику.

Посипте пончики цукровою пудрою перед подачею до столу. Подавайте відразу ж, з гарячим медовим сиропом.

Медовий сироп

Інгредієнти для медового сиропу:

  • цукор – 100 г
  • вода – 100 г
  • лимонний сік від 1/2 лимона
  • мед – 175 г

Приготування медового сиропу:

  1. Розчиніть цукор у воді і кип’ятіть 2 хв.
  2. Додайте лимонний сік і свіжий мед.
  3. Закип’ятіть і зніміть з вогню.

Медовий сироп – прекрасне смакове і колірне доповнення пончиків на дріжджах.

Ароматизація дріжджових пончиків

лимонна цедра

  1. Додайте в замішане тісто терту цедру 1 лимона, 50 г дрібно нарізаних цукатів і 1 ст. л. цукрової пудри.
  2. Добре вимісити і поставте підходити.

Смородина.

  1. Додайте в замішане тісто 50 г смородини і тертої цедри 1 лимона.
  2. Ретельно вимісити і поставте підходити.
  3. Подавайте до столу з шматочками лимона і розтертої з цукром смородиною – тісто вбере аромат.

Як ви оцінюєте цей рецепт,

Оцініть цей рецепт

Відгуки користувачів 0 / 5. Всього оцінок: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Don't Miss! random posts ..