Рецепт голубців без загортання в капусту

Голубці без загортання – це один з улюблених обідів мого чоловіка, відразу після традиційних голубців, які він дуже любить і міг їсти постійно. Якщо вам потрібна швидша та менш трудомістка версія голубців, будь ласка, ось рецепт голубців без загортання в томатний соус .

Інгредієнти:

  • 500 г свинячого (або яловичого) фаршу (бажано з лопатки; у моєму випадку іноді змішане м’ясо зі свинячої лопатки і яловичини)
  • 2 середні цибулини – приблизно 200 г
  • 1 великий зубчик часнику
  • 1 яйце
  • 100 г рису (1 стандартний пакет)
  • 500 г білокачанної капусти
  • пшеничного борошна для покриття голубців
  • олія для смаження
  • панірувальні сухарі – за бажанням (я не додаю, але якщо у когось м’ясна маса занадто туга, можна додати трохи панірувальних сухарів)

Інгредієнти для томатного соусу:

  • 700 мл бульйону (для мене проціджений бульйон за цим рецептом: домашній бульйон )
  • 500 мл томатної пассати або томатного пюре
  • 1 плоска чайна ложка майорану
  • 2 плоскі чайні ложки цукру
  • 3 зерна запашного перцю
  • 2 лаврових листка
  • сіль і перець за смаком
  • 1 столова ложка пшеничного борошна з горою + 90 мл холодної води (для загустіння соусу)
  • петрушки або кропу посипати блюдо
  • 30% вершків для відбілювання соусу (за бажанням)

Рецепт голубців без загортання:

Білокачанну капусту дрібно нашаткувати або натерти на крупній тертці. Важливо, щоб капуста була невеликими шматочками, щоб вона легше розм’ялася під час тушкування. Нарізану капусту покласти в миску, додати плоску чайну ложку солі і перемішати. На мить (приблизно на хвилину) подрібніть капусту в руках, щоб вона була ретельно загорнута в сіль.

Відставте приблизно на 15-20 хвилин, щоб капуста розм’ялася. Після закінчення цього часу злийте зайву воду, яку стекла капуста.

Білий рис відварити згідно інструкції на упаковці. Після приготування процідити його і залишити до повного охолодження.
Очистіть цибулю і дрібно наріжте його.
Також почистіть часник, дрібно наріжте його або протисніть через прес.
Покладіть м’ясо у велику миску, додайте цибулю, часник, яйце, сіль і перець. Вимішуємо м’ясну масу близько 5 хвилин (не менше), щоб провітрити і зробити фарш гладким і пластичним. Завдяки цій операції не потрібно додавати панірувальні сухарі в мелені крихти. М’ясо буде твердим і не розсипатиметься під час смаження.

До фаршу додати рис, місити ще хвилину. На завершення додайте дрібно нашатковану і обсушену білокачанну капусту. Ретельно перемішайте.
Сформуйте з маси 14 овальних котлет середнього розміру. Вмочіть всі оброблені голубці в пшеничне борошно. Розділіть на 2 порції для смаження (7 голубців за 1 раз).
Розігрійте олію у великій сковороді. Встановіть середню потужність конфорки і обсмажте голубці з двох сторін до рум’яності. Зробіть те ж саме з другою партією.
Покладіть обсмажені голубці в широку каструлю або вок. Поки сковорода, на якій попередньо смажилися голубці, наливаємо бульйон, додаємо майоран, цукор і томатне пюре або пассату , перемішуємо, а потім виливаємо все в каструлю з голубцями.

Поставте каструлю на вогонь, увімкніть невеликий вогонь і тушкуйте голубці під кришкою на слабкому вогні приблизно 40-50 хвилин. Після закінчення цього часу вийміть м’ясо з соусу на тарілку. У 90 мілілітрах холодної води розчиніть 1 столову ложку пшеничного борошна з горкою, додайте її в соус, перемішайте і доведіть до кипіння. Готуйте деякий час, періодично помішуючи, поки соус не загусне. Додатково можна відбілити соус вершками — я зазвичай додаю солодкі вершки. На завершення приправте соус за смаком сіллю і свіжомеленим чорним перцем. Можна також додати ще трохи цукру за смаком.
Голубці викласти на тарілку, полити соусом і посипати петрушкою або подрібненим кропом. Смачного!

Don't Miss! random posts ..