Рецепт варення з яблук і апельсином

Проста заготовка з яскравим цитрусовим ароматом.

Склад необхідних продуктів:

  • Апельсини 2 штуки
  • Яблука 1800-2000 г
  • Цукор 1 000 г

Рецепт варення з яблук з апельсином:

  1. Яблука миємо, очищаємо від шкірки і серцевини. Потім нарізаємо шматочками.
  2. Апельсини очистити від шкірки, нарізати довільними шматочками, видаляючи кісточки. За допомогою блендера подрібнюємо. Можна також використовувати і м’ясорубку.
  3. Викладаємо в каструлю яблука, додаємо апельсинове пюре і цукор. Все перемішуємо великою дерев’яною ложкою і відставляємо на 10 хвилин.
  4. Ставимо на вогонь і ретельно перемішуємо. Після закипання варимо на помірному вогні, помішуючи, близько однієї години.
  5. Розкладаємо варення в заздалегідь стерилізовані банки і закриваємо кришками. Перевертаємо, укутуємо і охолоджуємо. Зберігаємо в прохолодному темному місці.

Don't Miss! random posts ..