Проста заготовка з яскравим цитрусовим ароматом.
Склад необхідних продуктів:
- Апельсини 2 штуки
- Яблука 1800-2000 г
- Цукор 1 000 г
Рецепт варення з яблук з апельсином:
- Яблука миємо, очищаємо від шкірки і серцевини. Потім нарізаємо шматочками.
- Апельсини очистити від шкірки, нарізати довільними шматочками, видаляючи кісточки. За допомогою блендера подрібнюємо. Можна також використовувати і м’ясорубку.
- Викладаємо в каструлю яблука, додаємо апельсинове пюре і цукор. Все перемішуємо великою дерев’яною ложкою і відставляємо на 10 хвилин.
- Ставимо на вогонь і ретельно перемішуємо. Після закипання варимо на помірному вогні, помішуючи, близько однієї години.
- Розкладаємо варення в заздалегідь стерилізовані банки і закриваємо кришками. Перевертаємо, укутуємо і охолоджуємо. Зберігаємо в прохолодному темному місці.