Красива закуска, яку можна подати і як основне блюдо. Його найкраще подавати гарячим.
Інгредієнти:
400 г яловичої вирізки
1 червоний і 1 жовтий солодкий перець
1 см кореня імбиру
1 ст. л. лимонного соку
оливкова олія
кунжут
сіль, мелений чорний перець
Для соусу:
1 ст. л. меду
2 ст. л. рисового оцту
5 ст. л. соєвого соусу
2 ст. л. солодкого соусу чілі
1/2 ч. л. натертого кореня імбиру
1 маленький зубчик часнику
1/2 ч. л. кунжутного масла
Приготування:
Гострим ножем наріжте яловичу вирізку поперек волокон скибочками завтовшки по 3 мм і злегка відбийте. Імбир очистіть і натріть на дрібній тертці. Змішайте з лимонним соком, сіллю, перцем і 2 ст. л. оливкового масла. Пензликом змастіть цим маринадом м’ясо і залиште на 10 хв.
В цей час розріжте навпіл перці, видаліть насіння і наріжте довгими смужками. Розігрійте в сковороді оливкове масло і обсмажте перець, 3-4 хв. Він повинен злегка зарум’яниться, але залишатися хрустким. Для соусу прогрійте в сотейнику мед і соєвий соус, додайте соус чилі і рисовий оцет. Покладіть натертий імбир і дрібно нарізаний часник. Залиште на 15 хв., Потім процідіть і вилийте кунжутне масло.
Обсмажте м’ясо на сковороді-гриль, по 1,5 хв. з кожного боку. Покладіть на кожен шматок кілька смужок обсмаженого перцю і загорніть в рулет, сколите шпажкою. Подавайте теплі рулети з соусом.
Щоб м’ясо було легко нарізати тонкими скибочками, покладіть його в морозилку на 15 хв.