Салат Грибна поляна з опеньками

Сьогодні я готую смачний грибний салатик, який не тільки розкішно виглядає, але і на смак чудовий. Дивіться, яка краса!

Салат Грибна поляна з опеньками. Покроковий рецепт:

  • Яловичина відварна – 170 гр.
  • Картопля відварений в шкірці – 2 шт середніх.
  • Морквина варена – 2 шт.
  • Відварені яйця – 2-3 шт.
  • Цибуля – половинка.
  • Огірки мариновані – 4-5 шт.
  • Сир твердих сортів – 130 гр.
  • Гриби опеньки мариновані – 120 гр.
  • Оцет 9% – для маринаду.
  • Кріп, перо цибулі – для декорування.

Попередньо замаринують цибулю. Роблю суміш зі звичайної питної води і оцту 9% і додаю туди ж пів чайної ложки цукру, розмішую до розчинення цукру.

Виходить маринад, в який я викладаю цибулю, нарізану тонкими четвертинками, на 7-10 хвилин.

Якраз, поки до нього дійде черга, він буде вже готовий.

Отже, беру велике блюдо і розсувну форму для запікання діаметром 16 см. На першому «поверсі» розміщую натертий на середній тертці картопля. Поверх роблю майонезну сіточку.

Другим шаром у мене відварна яловичина, яку я нарізала невеликими кубиками.

Її теж обов’язково промазують, тому що м’ясо саме по собі сухувато, це був пісний шматок без кісток і жиру.

Настає черга цибулі, він йде третім. Весь маринад я злила, а саму цибулю віджала, щоб з нього капало.

Викладаємо ось так, поверх м’яса. І майонез цей шар не потрібно.

Далі у мене йде апетитна морковочка, також натерта на тертці і змащена майонезом. Це четвертий шар.

Далі, п’ятими йдуть мариновані огірочки. Я порізала їх соломкою.

Цей шар сам по собі соковитий і майонез знову тут не потрібен.

Шостим шаром відправляємо в форму натерті на тертці варені курячі яйця. Змащуємо майонезним соусом.

Сьомий поверх складається з пропущеного через тонку тертку твердого сиру. Я вибрала Пармезан за яскравий смак і достатню твердість.

Він красиво лягає ось такий пухнастою стружкою і не злипається. Те що потрібно, раджу саме цей сир.

Зверху прикрашаємо дрібно посічений кропом. У центрі викладаємо опеньки, які попередньо промиваємо від тієї субстанції, в якій вони консервуються.

Прямо в формі салат ставимо на просочення на півгодини-годину в холодильник. Перед подачею акуратно, трохи повертаючи, знімаємо її.

Як ви оцінюєте цей рецепт,

Оцініть цей рецепт

Відгуки користувачів 0 / 5. Всього оцінок: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Don't Miss! random posts ..