Сьогодні я готую смачний грибний салатик, який не тільки розкішно виглядає, але і на смак чудовий. Дивіться, яка краса!
Салат Грибна поляна з опеньками. Покроковий рецепт:
- Яловичина відварна – 170 гр.
- Картопля відварений в шкірці – 2 шт середніх.
- Морквина варена – 2 шт.
- Відварені яйця – 2-3 шт.
- Цибуля – половинка.
- Огірки мариновані – 4-5 шт.
- Сир твердих сортів – 130 гр.
- Гриби опеньки мариновані – 120 гр.
- Оцет 9% – для маринаду.
- Кріп, перо цибулі – для декорування.
Попередньо замаринують цибулю. Роблю суміш зі звичайної питної води і оцту 9% і додаю туди ж пів чайної ложки цукру, розмішую до розчинення цукру.
Виходить маринад, в який я викладаю цибулю, нарізану тонкими четвертинками, на 7-10 хвилин.
Якраз, поки до нього дійде черга, він буде вже готовий.
Отже, беру велике блюдо і розсувну форму для запікання діаметром 16 см. На першому «поверсі» розміщую натертий на середній тертці картопля. Поверх роблю майонезну сіточку.
Другим шаром у мене відварна яловичина, яку я нарізала невеликими кубиками.
Її теж обов’язково промазують, тому що м’ясо саме по собі сухувато, це був пісний шматок без кісток і жиру.
Настає черга цибулі, він йде третім. Весь маринад я злила, а саму цибулю віджала, щоб з нього капало.
Викладаємо ось так, поверх м’яса. І майонез цей шар не потрібно.
Далі у мене йде апетитна морковочка, також натерта на тертці і змащена майонезом. Це четвертий шар.
Далі, п’ятими йдуть мариновані огірочки. Я порізала їх соломкою.
Цей шар сам по собі соковитий і майонез знову тут не потрібен.
Шостим шаром відправляємо в форму натерті на тертці варені курячі яйця. Змащуємо майонезним соусом.
Сьомий поверх складається з пропущеного через тонку тертку твердого сиру. Я вибрала Пармезан за яскравий смак і достатню твердість.
Він красиво лягає ось такий пухнастою стружкою і не злипається. Те що потрібно, раджу саме цей сир.
Зверху прикрашаємо дрібно посічений кропом. У центрі викладаємо опеньки, які попередньо промиваємо від тієї субстанції, в якій вони консервуються.
Прямо в формі салат ставимо на просочення на півгодини-годину в холодильник. Перед подачею акуратно, трохи повертаючи, знімаємо її.