Салат з копченої курки з грибами – прекрасна ідея для святкового столу. Ситне блюдо з яскравим смаком незмінно популярно і затребуване, особливо у чоловічої аудиторії. Такий салат можна приготувати завчасно, тільки сухарики слід додавати за кілька хвилин до подачі. Так вони краще зберігають свої хрусткі властивості і апетитний вигляд.
- копчені гомілки – 3 шт.,
 - яйце – 1 шт.,
 - мариновані маслюки – 170 г,
 - хліб – 3 скибочки,
 - майонез – 2-3 ст. л,
 - зелень, сіль, перець – за смаком.
 
Кількість копченого м’яса може бути будь-який, як і грибів. Від цього, салат з куркою гірше точно не стане. Покладайтеся виключно на свій смак.
РЕЦЕПТ САЛАТУ З КОПЧЕНОЮ КУРКОЮ І СУХАРИКАМИ
Курячі гомілки очистити від шкірки, видалити кістки. Нарізати курячу м’якоть кубиками з розміром сторони 0,8 см. Викласти підготовлену курку в миску для перемішування.
Гриби відкинути на сито, промити в проточній воді. Обсушити, подрібнити аналогічно.
Яйце відварити на повільному вогні круто. Очистити від шкаралупи і нарізати невеликими шматочками. Викласти в миску.
Пір’я зеленої цибулі нарізати дрібно, викласти до інших компонентів.
Салат трохи посолити (майже всі компоненти солоні), поперчити і заправити майонезом. Залишити на 10-15 хвилин при кімнатній температурі для настоювання.
Хліб нарізати невеликими кубиками, побризкати оливковою олією, підсушити на сковороді до золотистого кольору.
Додати сухарики в салат і перемішати.
Перекласти блюдо на тарілку для подачі прикрасити зеленню, подати до столу.
Закуска з курки з грибами виглядає досить апетитно, у нього цікава структура і чудовий смак. Його можна оформити порційно або викласти шарами в кільці.
ПОРАДИ ТА РЕКОМЕНДАЦІЇ ДО РЕЦЕПТОМ
- Для салату вибрати будь-якого фрагменту копченої курки – чверть тушки, гомілку або філе.
 - Гриби краще всього використовувати домашні, мариновані – білі або маслюки.
 - Сухарики можна приготувати самостійно з білого або житнього хліба за вашим вибором.
 - Для рецепта краще жирний майонез з класичним смаком.
 - Для любителів гострих страв в майонез перед заправкою допускається додати трохи тертого часнику і дрібку гіркого червоного перцю.
 

            
             
            


