Салат з копченою куркою грибами і сухариками

Салат з копченої курки з грибами – прекрасна ідея для святкового столу. Ситне блюдо з яскравим смаком незмінно популярно і затребуване, особливо у чоловічої аудиторії. Такий салат можна приготувати завчасно, тільки сухарики слід додавати за кілька хвилин до подачі. Так вони краще зберігають свої хрусткі властивості і апетитний вигляд.

  • копчені гомілки – 3 шт.,
  • яйце – 1 шт.,
  • мариновані маслюки – 170 г,
  • хліб – 3 скибочки,
  • майонез – 2-3 ст. л,
  • зелень, сіль, перець – за смаком.

Кількість копченого м’яса може бути будь-який, як і грибів. Від цього, салат з куркою гірше точно не стане. Покладайтеся виключно на свій смак.

РЕЦЕПТ САЛАТУ З КОПЧЕНОЮ КУРКОЮ І СУХАРИКАМИ

Курячі гомілки очистити від шкірки, видалити кістки. Нарізати курячу м’якоть кубиками з розміром сторони 0,8 см. Викласти підготовлену курку в миску для перемішування.

Гриби відкинути на сито, промити в проточній воді. Обсушити, подрібнити аналогічно.

Яйце відварити на повільному вогні круто. Очистити від шкаралупи і нарізати невеликими шматочками. Викласти в миску.

Пір’я зеленої цибулі нарізати дрібно, викласти до інших компонентів.

Салат трохи посолити (майже всі компоненти солоні), поперчити і заправити майонезом. Залишити на 10-15 хвилин при кімнатній температурі для настоювання.

Хліб нарізати невеликими кубиками, побризкати оливковою олією, підсушити на сковороді до золотистого кольору.

Додати сухарики в салат і перемішати.

Перекласти блюдо на тарілку для подачі прикрасити зеленню, подати до столу.

Закуска з курки з грибами виглядає досить апетитно, у нього цікава структура і чудовий смак. Його можна оформити порційно або викласти шарами в кільці.

ПОРАДИ ТА РЕКОМЕНДАЦІЇ ДО РЕЦЕПТОМ

  • Для салату вибрати будь-якого фрагменту копченої курки – чверть тушки, гомілку або філе.
  • Гриби краще всього використовувати домашні, мариновані – білі або маслюки.
  • Сухарики можна приготувати самостійно з білого або житнього хліба за вашим вибором.
  • Для рецепта краще жирний майонез з класичним смаком.
  • Для любителів гострих страв в майонез перед заправкою допускається додати трохи тертого часнику і дрібку гіркого червоного перцю.

Як ви оцінюєте цей рецепт,

Оцініть цей рецепт

Відгуки користувачів 0 / 5. Всього оцінок: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Don't Miss! random posts ..