Інгредієнти
- 1 банка горбуши (консервована)
- 1 шт. картопля
- 1 шт. морква
- 2 шт. яйця курячі
- 70 г сир
- 30 г цибуля зелена
- 4 ст.л. кунжут (білий)
- 1 ст.л. соєвий соус
- 2 ст.л. сметана
Процес приготування
Представлені салатні кульки за смаком дуже нагадують салат «Мімоза з горбушей» , тому що інгредієнти практично ідентичні, але з деякими моїми змінами та доповненнями.
Такі кульки виходять дуже смачними, ніжними і прикрасять будь-який святковий стіл. Для початку відварити картоплю, моркву і яйця. Остудити і очистити. Далі з консервованої горбуші злити зайву рідину, викласти в ємність і розім’яти виделкою.
До горбуші додати картоплю, натерту на крупній тертці, і морква, натерту на дрібній тертці. Перемішати. Додати сир і яйця, натерті на дрібній тертці. Перемішати. Зелену цибулю промити і дрібно порізати. Додати до салатної маси. Влити соєвий соус. Додати сметану.
Гарненько вимісити отриману масу. Скачати руками з отриманої маси кульки величиною трохи більше, ніж волоський горіх. Кунжут обсмажити до золотистого на сухий (!!!) сковороді. Обваляти кульки в кунжуте.
Готові кульки викласти на блюдо. Прикрасити по бажаню. Шарікі виходять дуже смачними, м’якими і ніжними. Смачного!