Салатні кульки «А-ля Мімоза»

Інгредієнти

  • 1 банка горбуши (консервована)
  • 1 шт. картопля
  • 1 шт. морква
  • 2 шт. яйця курячі
  • 70 г сир
  • 30 г цибуля зелена
  • 4 ст.л. кунжут (білий)
  • 1 ст.л. соєвий соус
  • 2 ст.л. сметана

Процес приготування

Представлені салатні кульки за смаком дуже нагадують салат «Мімоза з горбушей» , тому що інгредієнти практично ідентичні, але з деякими моїми змінами та доповненнями.

Такі кульки виходять дуже смачними, ніжними і прикрасять будь-який святковий стіл. Для початку відварити картоплю, моркву і яйця. Остудити і очистити. Далі з консервованої горбуші злити зайву рідину, викласти в ємність і розім’яти виделкою.

До горбуші додати картоплю, натерту на крупній тертці, і морква, натерту на дрібній тертці. Перемішати. Додати сир і яйця, натерті на дрібній тертці. Перемішати. Зелену цибулю промити і дрібно порізати. Додати до салатної маси. Влити соєвий соус. Додати сметану.

Гарненько вимісити отриману масу. Скачати руками з отриманої маси кульки величиною трохи більше, ніж волоський горіх. Кунжут обсмажити до золотистого на сухий (!!!) сковороді. Обваляти кульки в кунжуте.

Готові кульки викласти на блюдо. Прикрасити по бажаню. Шарікі виходять дуже смачними, м’якими і ніжними. Смачного!

 

Don't Miss! random posts ..