Будь-яка страва на святковому столі має бути яскравою та відповідати тематиці урочистостей. Тоді і настрій відразу поліпшиться, і відчуття дива, що наближається, неодмінно з’явиться. Прикрасьте свій новорічний стіл 2022 цікавими салатами, оформленими на кшталт цього чудового сімейного свята!
Інгредієнти
- 300 г курячого філе
- 150 г твердого сиру
- 5 яєць
- 150 г чорносливу
- 2 кисло-солодкі яблука
- 0,5 ст. очищених волоських горіхів
- Сіль, майонез до смаку
Для прикраси
- зелень петрушки
- зерна граната
- консервована кукурудза
- болгарський перець
Приготування
Куряче філе вимити, відварити у підсоленій воді до готовності протягом 30 хвилин. Потім остудити, нарізувати|нарізати| невеликими кубиками або розібрати руками на волокна.
Чорнослив залити гарячою водою на 5-7 хвилин, обсушити, нарізати соломкою.
Яйця відварити круто, очистити, відокремити жовтки від білків. Білки натерти на великій тертці. Жовтки розкришити руками або розім’яти вилкою. Волоські горіхи обсмажити на сухій сковороді, остудити і подрібнити. Яблука розрізати навпіл, видалити серцевину, натерти на тертці.
Твердий сир також натерти на великій тертці.
Викласти підготовлені продукти на плоску тарілку шарами, змащуючи кожен шар майонезом: куряче філе – тертий сир – білки – горіхи – чорнослив – яблука – жовтки.
Для прикраси страви із зелені петрушки, зерен гранату та кукурудзи зробити вінок, а з болгарського перцю різних кольорів – свічки, що горять, і бант.