Новорічний салат «Тигр» з чорносливом та горіхами
Цей салат можна вважати найсмачнішим. Адже в ньому присутні куряче філе, чорнослив та горіхи, а також солодка морква. Від того і салат виходить зі злегка солодкуватим смаком.
Потрібні інгредієнти:
- куряче філе – 250 гр
- яйце варене – 4-5 шт
- чорнослив – 170-200 гр
- горіхи волоські – 100 гр
- морква варена – 2 шт
- майонез – 100-150 гр
- сіль за смаком
Приготування:
1. Відварити у підсоленій воді куряче філе. Потім нарізати дрібними кубиками.
2. Окремо зварити яйця та моркву, остудити. Моркви підготуйте із запасом, щоб її вистачило на верхнє покриття.
3. Волоські горіхи перебрати і видалити перегородки та шкаралупи. Після чого розкотити їх качалкою або пробити в блендері.
4. Чорнослив промити та просушити паперовими рушниками. Декілька штук залишити для оформлення, решту порізати кубиками.
5. Першим шаром викладаємо куряче філе та формуємо з нього коло. Потім зверху утворюємо два вуха. На перший шар нанести сіточку з майонезу.
6. Чорнослив викладаємо у другий шар, точно повторюючи контур першого. Робимо сіточку з майонезу.
7. Горіхи висипаємо зверху і злегка опускаємо на бічні стіночки. Робимо сіточку з майонезу.
8. На горіхи викласти терті на дрібній тертці яєчні білки. Їх у свою чергу злегка посолити та змастити майонезом. Потім прогладити лопаткою, щоб шари скріпилися та тримали форму.
Частину білка залиште для формування мордочки та вушок Тигра.
9. Наступний шар складається з яєчного жовтка, але майонезом вже не змащуємо.
10. Білок викласти у вигляді овалу приблизно в середині кола, але з невеликим зміщенням донизу. Решту простору закласти тертою на дрібній тертці морквою.
Морквину загладити лопаткою, щоб завитки не зіпсувалися. У серединку вушок закласти залишки білка.
11. З чорносливу вирізати дев’ять смужок для мордочки та розкласти їх по периметру. Очі також формуємо із чорносливу. Не забуваємо вирізати ніс та рот.