Новорічні десерти 2022 Тірамісу – італійське задоволення

Напевно, всі чули, що є такий смачний десерт під назвою тірамісу. І напевно багато хто пробував цей десерт. Але, швидше за все, далеко не всі намагалися приготувати його в домашніх умовах. Так ось, Новий Рік 2022 саме таке свято, коли просто необхідно спробувати його приготувати!

Рецепт на 10 персон.

Нам знадобиться:

  • сир Маскарпоне -500 гр
  • печиво савоярді (дамські пальчики) – 250 гр
  • кава еспресо або чорна мелена – 300 – 350 мл
  • яйця (свіжі) – 6 шт
  • цукор – 150 гр (6 ст. ложок)
  • какао – порошок – 3 – 4 ст. ложки
  • коньяк – 1 -2 ст. ложки (або лікер, або вино Марсала, або ром)

Приготування:

1. Зварити каву еспресо насипати трохи цукру, перемішати та остудити.

2. Коли кава охолоне, додати до неї коньяк, або лікер, або вино Марсала, або ром.

3. Підготувати дві чисті абсолютно сухі ємності.

4. Відокремити білки від жовтків і помістити в одну з підготовлених ємностей білки, а в іншу жовтки.

5. До жовтків додати цукор і збити за допомогою міксера все разом, до густої однорідної маси, практично добіла, не повинно залишатися крупинок цукру.

Іноді для збивання використовують цукрову пудру. Для цього вказану кількість цукру, тобто 150 г, перемелюємо в пудру, після чого збиваємо жовтки з нею.

6. Потім додати спочатку половину сиру Маскарпоне.  Акуратно змішати суміш рухами зверху донизу за допомогою лопатки. Потім додати ще половину, і все перемішати.

7. Білки збити за допомогою міксера. Спочатку починаємо збивати не дуже високої швидкості. Як тільки з’явиться пишна піна з великою кількістю бульбашок, а станеться це досить швидко, швидкість збільшуємо. Збиваємо білки до досить густої, але при цьому повітряної білкової маси.

8. Викласти білки до жовткової маси, або навпаки (суттєвої різниці немає), і акуратно перемішати рухами зверху донизу.

9. Коли обидві маси змішали, можна починати збирати тірамісу у формочки або креманки.

10. Паличку печива савоярді швидко вмочити у каву тією стороною, на яку посипали цукрову пудру.

11. Викласти перший шар із печива. На порцію йде приблизно 3,5 палички. Тобто вниз кладемо 1-1,5 штуки і відповідно 1,5-2 залишаємо на другий шар.

12. На печиво викласти шар повітряного крему.

13. Потім викласти другий шар печива. І потім знову крем.

14. Підготовлені таким чином форми прикрити харчовою плівкою і поставити в холодильник. Мінімум на 3:00. Але звичайно ж, чим довше постоїть десерт у холодильнику, тим печиво краще просочиться кремом і він буде смачнішим.

Найкраще витримувати десерт у холодильнику не менше 10-12 годин, а ще краще добу.

15. Перед подачею, з форм прибрати плівку, і рясно присипати верхній шар какао-порошком.

Цей десерт займе найдостойніше місце на святковому столі!

Don't Miss! random posts ..