[vc_row][vc_column][vc_column_text]Ох, це дуже смачний і ніжний десерт, який не залишить вас байдужим. Він настільки м’який і дійсно оксамитовий, немов шоколадна хмара тане у вас у роті. А смак трохи гіркий, віддає п’янкими нотками алкоголю (хоча його тут немає), горіха, загалом дуже смачний шоколадний десерт.
Його не треба пекти, а можна зробити заздалегідь і залишити зберігатися в морозилці і дістати заздалегідь перед приходом гостей. Я так і зробила![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
Інгредієнти:
Для основи:
- 200 г шоколадного печива
- 100 г волоських горіхів
- 100 г м’якого вершкового маслаМус:
- 280 г гіркого шоколаду
- 350 г вершків 33%Спосіб приготування:
1. Печиво подрібнити в блендері разом з горіхами до крихти. Вмішати м’яке масло до утворення однорідної маси.
2. Викладіть отриману крихту в форму 16-18 см на пергамент, розрівняйте і добре утрамбувати.
3. Шоколад розтопіть на водяній бані. 250 г вершків нагрійте, але не доводите до кипіння. Тоненькою цівкою вилийте на шоколад, добре перемішайте до однорідності.
4. Остудіть суміш. 100 г що залишилися сливою збийте до м’яких піків і з’єднайте з ганашем. Вилийте мус в форму і приберіть на ніч.
5. При подачі можна посипати какао і прикрасити за бажанням.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]