[vc_row][vc_column][vc_column_text]Швидко, просто і без хімії! Спробуйте засолити скумбрію, в цибульному маринаді, і вам дуже сподобається!
Продукти:
- Скумбрія – 2-4 шт.
- Сіль – 4 ст. ложки
- Цукор – 2 ст. ложки
- Цибульна шкірка – 3-4 жмені
- Вода – 1 л
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець запашний горошком – 4-5 шт.
- Коріандр (насіння) – 5 шт.
- Масло рослинне (за бажанням) – для змазування скумбрії
ПРИГОТУВАННЯ:
Лушпиння цибулі промити, залити гарячою водою, поставити на плиту і варити 15-20 хвилин. Потім дати ще настоятися 10 хвилин, щоб колір у відвару став насиченим, янтарно-коричневого кольору.
Відвар процідити, його повинно вийти 1 літр. Якщо відвару менше, то потрібно додати гарячої води.
У відвар додати сіль, цукор, розмішати і дати маринаду повністю охолонути.
Скумбрію помити, відрізати голову і хвостики, прибрати всі нутрощі. Ще раз ретельно промити рибу всередині і зовні, промокнути паперовим рушником.
Скумбрію покласти в контейнер, залити охолодженим маринадом і додати спеції. Поставити на рибу вантаж. Залишити скумбрію в цибульному маринаді на 2-3 дня в холодильнику або іншому прохолодному місці. Іноді перевертати, щоб риба рівномірно просолилася і забарвилася в бурштиновий колір.
Готову рибу дістати з маринаду, обсушити, при бажанні змастити олією для блиску.
Смачного![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]