Запечена скумбрія з кунжутом

Перед запіканням у риби видаляються нутрощі і голова, тушка натирається маринадом і запікають у духовці до готовності. При запіканні скумбрія не стає сухою, а готову страву виходить соковитим, з легкою кислинкою, приємним ароматом і пікантним смаком, який надає кунжутове насіння. Запропонований рецепт припаде до душі любителям швидких рецептів.

Інгредієнти:

  • скумбрія охолоджена 1 шт .;
  • оливкова олія 3 ст. ложки;
  • лимонний сік 3 ст. ложки;
  • часник 1-2 зубчики;
  • спеції для риби 1 ч. ложка;
  • кунжут 1 ст. ложка;
  • базилік свіжий кілька листочків;
  • сіль, перець за смаком.

Приготування:

У скумбрії відрізати голову і плавники. Зробити глибокий надріз вздовж верхнього плавника, починаючи від голови.
Розгорнути рибу в рівний пласт.

Очистити черевну порожнину риби і акуратно зрізати хребтові кістки.
Промити тушку риби і обсушити.
Викласти рибу шкірою вниз, на кожному філе зробити косі поперечні надрізи, потім натерти рибу сіллю і перцем з усіх боків і залишити маринуватися 10-15 хвилин.

З’єднати в мисці оливкова олія, лимонний сік, роздавлений через прес часник, дрібно нарізані листя базиліка і спеції для риби.
Змастити рибу отриманою сумішшю і перекласти на деко, покритий пергаментом.

Посипати рибу кунжутом.
Запікати рибу в розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин до красивого рум’яного кольору.
Подавати скумбрію з будь-яким гарніром, свіжими овочами або овочами-гриль.

Смачного!

Як ви оцінюєте цей рецепт,

Оцініть цей рецепт

Відгуки користувачів 0 / 5. Всього оцінок: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Don't Miss! random posts ..