Якщо ви купуєте заморожену рибу для цієї страви, купуйте рибу шокової заморозки, щоб половина ваги не пішла разом з розморожуванням. Для цих рибних котлет можна використовувати не тільки тріску, але і мінтая.
Інгредієнти:
- 500 г філе тріски або минтая
- 400 г філе горбуші, сьомги або інших лососевих риб
- великі панірувальні сухарі
- 2 середні картоплини
- 1 велика цибулина
- 1 середній пучок кропу
- топлене масло
- по 0,5 ч. Л. порошку каррі і меленої паприки
- сіль, мелений чорний перець
Приготування:
Розігрійте духовку до 200 ° С. Вимийте картопля щіткою, загорніть у фольгу окремо і запікайте до м’якості, приблизно 40 хв. Обдайте готову картоплю холодною водою, трохи остудіть, очистіть і натріть на тертці. Духовку не вимикайте. Очистіть і дуже дрібно наріжте цибулю. Розтопіть в сковороді пару ложок олії, покладіть цибулю, посоліть і обсмажуйте на невеликому вогні приблизно 15 хв. Лук повинен стати золотистим, але не коричневим.
Всипте в цибулю паприку і каррі, готуйте, помішуючи, 20 сек. Зніміть з вогню і остудіть. Обидва види риби порубати важким ножем або пропустіть через м’ясорубку з дрібними гратами. Посоліть і поперчіть, змішайте з картоплею.
У кропу видаліть жорсткі стебла, листочки дрібно порубати і додайте у фарш. Додайте смажену цибулю і ретельно перемішайте.